Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Polen

Last Minute Polen

  1. Last Minute
  2. Polen

Een middeleeuws marktplein met een gotische kerk zorgen ervoor dat je de geschiedenis in duikt tijdens een Last Minute Polen. Bij TUI reis je af naar de zuidelijk gelegen stad Krakau waar het 4 sterren hotel op loopafstand van de Grote Markt staat. Bewoner hier de torens van de Mariakerk of proef van de Poolse deegzakjes in een van de omliggende restaurants. Een excursie naar Auschwitz behoort ook tot de mogelijkheden.

Last Minute Polen
  • 23 natuurparken
  • Gastvrije bevolking
  • Onaangetast door massatoerisme
  • Moeraslandschap en stille wateren
Bekijk alle Last Minutes Polen (22)

Prachtige architectuur in Krakau

Historische gebouwen op het grootste middeleeuwse marktplein van Europa vormen het plaatje tijdens een Last Minute Polen. Het hele jaar door kun je met TUI afreizen naar een hotel in de zuidelijk gelegen stad Krakau dat de Tweede Wereldoorlog goed heeft doorstaan. Om die reden kunnen liefhebbers van architectuur hun hart ophalen tijdens een stedentrip Krakau bij de Mariakerk. Deze kerk is in gotische stijl opgetrokken, heeft twee imposante torens en bezit van binnen ook nog eens het grootste altaar van Europa. De kerk staat op de Grote Markt waar ook talloze restaurants zijn gevestigd die de traditionele Poolse deegzakjes, genaamd Pierogi, op de menukaart hebben staan.

Een indrukwekkende rondleiding door Auschwitz

Met de vele bezienswaardigheden die Krakau rijk is hoef je je tijdens een weekend weg echt niet te vervelen in de stad zelf, maar nu je vlak bij bent is een bezoek aan Auschwitz absoluut een aanrader. Dit beroemde en vooral beruchte concentratiekamp ligt op zo'n anderhalf uur rijden van Krakau en is zeker een bezoek waard tijdens een Last Minute Polen. De namenmuur en de hoofdpoort waar de treinen binnen kwamen zijn indrukwekkende plekken die tijdens een rondleiding door Auschwitz worden aangedaan. Wie na afloop even moet bijkomen van deze indrukwekkende dag kan terecht in het 4 sterren hotel van TUI dat beschikt over een zwembad en dakterras.

Bekijk alle Last Minutes Polen (22)