NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Last Minute Alcudia

Even genoeg van het drukke alledaagse leven? Boek een Last Minute Alcudia en voor je het weet slenter je door deze middeleeuwse stad onder de zon van het Spaanse Mallorca. Kijk ‘s avonds naar de vissersbootjes die langzaam Port d'Alcudia binnendruppelen. Of slenter door het historische Rome bij de ruïnes van Pollentia. Aan het eind van de vakantiedag kun je kennismaken met de Spaanse keuken waar de lokale Paëlla niet aan te slepen is.

Last Minute Alcudia
  • Direct aan de felblauwe Balearische Zee

Charmante vissersbootjes in Port d'Alcudia

Volgende week al genieten van de Spaanse zon op Mallorca? Met een Last Minute naar Alcudia is dat scenario binnenkort werkelijkheid. Tussen de haven van Alcudia en Pollença ligt het provinciestadje Alcudia. Met een prachtige baai, fraai middeleeuws centrum en gunstig klimaat is dit een heerlijke plek om te vertoeven. Kijk hoe de vissersbootjes langzaam vanuit de Middellandse Zee binnendruppelen in Port d’Alcudia. Ze voorzien de nabijgelegen restaurantjes iedere dag van verse vis. Of slenter op je gemak door de smalle straatjes van het middeleeuwse centrum, omringd door een imposante stadsmuur. Maak hier kennis met de Spaanse keuken en bestel een pittige Paëlla, die toch het best smaakt onder de Mediterrane zon.

Romeinse ruïnes van Pollentia

Vervolg je wandeling naar de bezienswaardigheden van de Romeinse ruïnes van Pollentia, die zich op een steenworpafstand buiten de stad bevinden. In deze stad kun je tijdens een Last Minute Alcudia overblijfselen van de Romeinse architectuur bewonderen. De antieke sfeer is haast voelbaar als je op de stenen trap van Theater Roma plaatsneemt. Hier kun je gelijk genieten van een groen en weids landschap. In het Archeologisch Museum van Pollentia worden alle bijzondere vondsten
tentoongesteld zoals antieke gebruiksvoorwerpen uit het oude Rome. Ook biedt het museum een schat aan informatie over hoe het dagelijks leven vroeger was in de historische Romeinse stad.

De druipsteengrotten van Drach

Toe aan wat verfrissing tijdens je zonvakantie? Bezoek dan ook zeker eens de druipsteengrotten van Drach aan de rand van Porto Cristo. De grot ontleent zijn naam aan het verhaal dat vroeger onder de bevolking rond ging; er zou een draak hebben gewoond! Bewonder tijdens een Last Minute Alcudia hier het grootste ondergrondse meer van Europa, Lago Martel. Tijdens een boottochtje over dit meer wordt je verrast door een kort klassiek concert. De klanken van de instrumenten klinken fantastisch in de akoestiek van de druipgrot en galmen vele meters door.

Veelgestelde vragen Alcudia

De best beoordeelde accommodaties in Alcudia zijn Viva Sunrise en Condesa de la Bahia.

Het hotel Condesa de la Bahia ligt aan het strand in Alcudia.

De vliegtijd van Amsterdam naar Palma de Mallorca bedraagt ongeveer 2 uur en 10 minuten. De transfer brengt je daarna naar je hotel in Alcudia.

Alcudia ligt op het Spaanse eiland Mallorca. Via GoTUI.com kun je vooraf óf tijdens je vakantie op Mallorca excursies boeken.

Tijdens het boeken van je vakantie naar Alcudia kan je gemakkelijk een auto toevoegen aan je reservering. Hier lees je meer informatie over onze partner.