NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Rondreis Cambodja

Immense tempels, plekken met een gruwelijke geschiedenis, maar ook fantastische natuur en gastvrije locals. Tijdens een rondreis door Cambodja blijf je je verbazen. Was dit land in het zuidoosten van Azië voorheen een bestemming om links te laten liggen, tegenwoordig omhelzen steeds meer reizigers dit fraaie land. Een rondreis voert je onder andere langs Phnom Penh, Battambang en de duizelingwekkend mooie ruïnes van Angkor.

Rondreis Cambodja

Verbazingwekkend mooi Cambodja

Een rondreis door Cambodja voert je langs indrukwekkende hoogtepunten. Dit land ligt in het zuidoosten van Azië en biedt een unieke combinatie van geschiedenis, wereldwonderen en natuur. Met een 15-daagse groepsrondreis van TUI doe je onder andere Battambang aan, een stad waar je nog duidelijk de voormalige Franse overheersing proeft. Hoofdstad Phnom Penh staat ook op het programma. Het is een levendige stad waar je sporen van een gruwelijk verleden vindt. Van 1975 tot 1979 werden namelijk miljoenen Cambodjanen ter dood veroordeeld door het Rode Khmer-regime. Om meer te leren over deze inktzwarte periode bezoek je de Choeung Ek Killing Fields en de voormalige gevangenis, het Tuol Slengmuseum.

De tempels van Angkor

Natuurlijk wil je ook de imposante ruïnes van Angkor bezoeken tijdens een rondreis in Cambodja. In een gebied van 25 vierkante kilometer bij Siem Reap liggen meer dan 100 tempels uit de bloeitijd van de Khmer, tussen 800 en 1432. De grootste is Angkor Wat. Dankzij zijn ligging aan het water is het een van de meest gefotografeerde plekken in Cambodja. Tijdens je rondreis bezoek je in Angkor de Ta Prohm tempel, waar de bomen over grote delen van de gedecoreerde muren groeien. Tot slot krijg je ook de gelegenheid om door de ommuurde stad Angkor Thom te wandelen. Vooral de Bayon tempel met zijn 200 gebeeldhouwde gezichten is een plaatje om te zien.