Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis

Rondreis Israël

Tijdens een rondreis Israël komt de Bijbel tot leven. In het heilige land kom je namelijk op religieuze plekken die beschreven staan in de Bijbel. Wat dacht je van Nazareth en het Meer van Tiberias? En dan is er ook nog de hoofdstad Jeruzalem met de beroemde Klaagmuur en de Tempelberg. Bijkomen van de rondreis kan in de Dode Zee. Door heerlijk te dobberen. Of op een van de stranden van het hippe Tel Aviv.

Rondreis Israël

Bekijk al onze groepsrondreizen naar Israël >

Drijven in de Dode Zee

Het ‘Beloofde Land’ in al zijn glorie ontdekken kan tijdens een rondreis Israël. Vooral de heilige steden zijn wereldberoemd. Maar het land heeft ook indrukwekkende bergketens, unieke meren en hippe stranden. Een rondreis Israël staat dan ook in het teken van afwisseling. Vooral een duik in de Dode Zee mag niet ontbreken. Het turquoise gekleurde meer verbindt Israël met Jordanië en heeft een hoge concentratie zout. Dat is de reden dat je in de Dode Zee blijft drijven. En dan is er ook nog het modder dat een heilzame werking op de huid heeft. Proberen kan geen kwaad.

Het unieke decor van Jeruzalem

Tijdens de rondreis Israël kun je niet om de hoofdstad Jeruzalem heen. De stad herbergt vele (heilige)hoogtepunten die een bezoekje meer dan waard zijn. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Tempelberg, vergaap je aan de gouden koepel van de Rotskoepel en zie duizenden moslims bidden bij de Al-Aqsa Moskee. En dan is er ook nog de Klaagmuur waar de Joden gebeden uit de Torah op briefjes achterlaten in de muur. In Jeruzalem kom je ogen tekort.

De religieuze plekken van Israël

Aan Bijbelse plekken geen gebrek tijdens de rondreis Israël. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nazareth (de stad waar Jezus opgroeide), het Meer van Tiberias (waar Jezus over water zou hebben gelopen) en Tabgha (waar de vermeerdering van het brood plaatsvond)? En dan is er ook nog de Berg der Zaligsprekingen waar Jezus de zaligsprekingen sprak. Op de top van de berg heb je ook een schitterend uitzicht op de Golan hoogvlakte. Bijkomen van deze religieuze tour kan in Tel Aviv. De bruisende stad heeft een modern uiterlijk en ligt aan de Middellandse Zee. Op de goudkleurige stranden is het dan ook goed toeven onder de zon.