COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Utah

Rondreis Utah

  1. Rondreis
  2. Verenigde Staten
  3. Utah

Het ruige landschap vol rode rotsen, de tempels en kerken van de mormonen in Salt Lake City en de 5 Nationale Parken maken een rondreis door Utah tot een onvergetelijke ervaring. Deze staat ligt in het westen van Amerika. Je rijdt er onder andere langs de ravijnen van Zion National Park en de grillig gevormde rotsen in het Arches National Park. Een ding is zeker: tijdens een American Road Trip door Utah maakt je fotocamera overuren.

Rondreis Utah

American road trip in Utah

Met maar liefst 5 natuurparken vol grillige bergen en surrealistische rotsen is Utah een topbestemming voor een road trip. Utah is een van de westelijke staten van Amerika en ligt tussen Nevada en Colorado in. Wanneer je een fly drive Salt Lake City boekt bij TUI, kun je de unieke prehistorische landschappen met eigen ogen zien. Je vliegt in ongeveer 10 uur naar Salt Lake City, de hoofdstad. Van hieruit begint je rondreis door Utah. De 5 nationale parken liggen op 4 tot 6 uur rijden, gelukkig is de een comfortabele huurauto inbegrepen. Voor je het weet doemen de bergplateaus, steile ravijnen en rode rotsen van Zion National Park al op...

Mormonenstad Salt Lake City

Bezoek tijdens een rondreis door Utah zeker Salt Lake City. Dit is sinds 1847 de hoofdstad van de Mormonen en was in 2002 het decor van de Olympische Winterspelen. Op Temple Square wandel je tussen fonteinen en bloembedden door om onder andere de imposante granieten Mormonentempel te bewonderen. Alleen mormonen mogen er naar binnen, maar in het vistor centre kun je wat modellen van de tempel zien. In het Tabernacle mag je wel naar binnen. Hier werden vroeger halfjaarlijkse conferenties voor mormonen gehouden. Het halfronde dak is een sterk staaltje architectuur, want er werden geen middenpilaren gebruikt.