Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Rondreis Zweden

Tijdens een rondreis Zweden kunt u niet alleen de sfeervolle hoofdstad Stockholm bewonderen, maar ook de sprookjesachtige natuur van dit Scandinavische land ontdekken. In de noordelijke gelegen regio Dalarna wachten arctische bossen, kraakheldere meren en authentieke huisjes. Om het Noorderlicht niet te vergeten. Zo kunt u met de huurauto naar het Siljan-meer rijden. Of tijdens een fly-drive koers zetten naar het Aurora Sky Station voor een Scandinavisch diner.

De sprookjesachtige natuur van Dalarna

Uitgestrekte bossen, knusse huisjes en diepblauwe meren vormen samen met sprookjesachtige steden het decor in Zweden. In dit grootste land van Scandinavië gaat het bekijken van bezienswaardigheden dan ook hand in hand met het verkennen van de natuur. Vooral de noordelijke provincie Dalarna is een paradijs voor natuurliefhebbers. Tijdens een fly-drive Zweden kunt u met een huurauto zelf het schilderachtige decor van Dalarna ontdekken. U treedt hier in de voetsporen van schrijver Hans Christian Andersen die het landschap van Dalarna als inspiratie gebruikte voor zijn sprookjes. Stap de auto eens uit bij het Siljan-meer voor een frisse duik. Of rijd naar het dorpje Mora waar in het openluchtmuseum houten kerkjes en 'Zorns gammelgård' huisjes. Deze huizen zijn gemaakt met boomstammen en zijn typisch voor de oude boerencultuur van Dalarna.

Reis richting het Noorderlicht

In Dalarna kunt u ook het Noorderlicht bekijken. Garantie is er natuurlijk nooit, maar het Aurora Sky Station in de stad Abisko wordt gezien als een van de beste plekken ter wereld om het Noorderlicht te zien. Tijdens een rondreis Zweden kunt u overnachten in de stad Kiruna op een uurtje rijden van Abisko. Stap de auto in voor een tocht langs de fjorden, watervallen en arctische bossen van het Nationale Park Abisko, voordat u aankomt bij het Aurora Sky Station. Hier komt u niet alleen alles te weten over Aurora Borealis, maar kunt u dit sprookjesachtige fenomeen ook zelf bewonderen. Met wat geluk natuurlijk. Wilt u er echt een onvergetelijke ervaring van maken? Geniet dan van een Scandinavisch diner terwijl het Noorderlicht door de lucht danst.

Romantisch 'Venetie van het noorden'

Tijdens een rondreis Zweden kunt u niet om de hoofdstad Stockholm heen. Na het vliegen naar Zweden kunt u een paar dagen in Stockholm verblijven en het 'Venetië van het noorden' bekijken. Deze bijnaam heeft Stockholm vooral te danken aan het feit dat de stad gebouwd is op verschillende eilandjes. Romantische boogbruggen en vele kanaaltjes vormen hier dan ook het decor. Terwijl in het hart van Stockholm geplaveide pleintjes, smalle straten en middeleeuwse huizen zorgen voor een sfeervol plaatje. Gamla Stan, zoals het oude centrum van Stockholm wordt genoemd, is dan ook de ideale plek om te struinen. Of plof gerust neer op een terrasje met een 'Falcon' biertje en Zweedse 'köttbullar'. U kunt in Gamla Stan zelfs op excursie naar het koninklijk paleis van Stockholm en de wisseling van de wacht bekijken.

Bekijk alle rondreizen Zweden (10)