Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Lapland

Vakantie Lapland

  1. Vakantie
  2. Finland
  3. Lapland

Tijdens een vakantie Lapland ontdek je een van de meest romantische gebieden op aarde. Besneeuwde naaldbossen, houten cottages en het Noorderlicht dat aan de hemel danst; romantiek verzekerd in Lapland. Wie het witte landschap wil bewonderen kan skiën of langlaufen, maar een huskytocht is helemaal onvergetelijk. Maak zeker een stop bij de Kerstman voor een selfie of warm onderweg op in een van de sauna’s.

Een romantische vakantie in Lapland

Besneeuwd Lapland is een van de mooiste plekken op aarde. Romantische bossen die bedekt zijn met een laagje sneeuw, hier en daar een houten cottage met sauna en jacuzzi en bevroren meren waar locals graag komen ijsvissen; Lapland straalt een en al romantiek uit. En deze sfeervolle omgeving is precies waar je in verblijft tijdens een vakantie Lapland. Hier geen traditionele wintersport, maar vooral unieke excursies. Om ’s avonds in het charmante hotel van TUI te dineren bij de open haard. Met een beetje mazzel zie je door de ramen zelfs het Noorderlicht verschijnen.

Tochten door besneeuwd Lapland

Natuurlijk kun je tijdens een vakantie Lapland ook goed skiën en langlaufen. Zodra de eerste sneeuw in november valt duurt het tot eind april voordat de witte deken weer smelt. 6 maanden per jaar kun je dan ook een wintersport Lapland boeken. In skigebieden als Saariselka, Levi & Ylläs en Kuusamo liggen allerlei afwisselende pistes en honderden kilometers aan loipes. Al kun je de latten ook inruilen voor een slee en voortgetrokken door husky’s de naaldbossen verkennen. Misschien spot je zelfs wel rendieren tussen de bomen. Het dekentje zorgt ervoor dat je warm blijft.

Op bezoek bij de Kerstman

In het land van de Kerstman mag een bezoek aan hem niet ontbreken. De Kerstman woont in het dorpje Korvatunturi dat in het Urho Kekkonen National Park ligt. Geef hier je verlanglijstje af en stuur kerstkaartjes naar het thuisfront. En natuurlijk mag een selfie met de Kerstman niet ontbreken. Bij terugkomst in het luxe hotel in Saariselka kun je opwarmen door het subtropische zwembad of de wellness op te zoeken. Of verblijf je tijdens de vakantie Finland liever in een hotelkamer met sauna? Ideaal voor wie houdt van privacy.

Bekijk alle vakanties Lapland (47)