NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie La-Roche-En-Ardenne

In het hart van de Belgische Ardennen ligt La-Roche-en-Ardenne. De ruïne van de middeleeuwse burcht begroet je al bij aankomst. Vanaf de camping van TUI loop je er zo naartoe. Verkoeling vind je aan de rivier Ourthe die ook uitnodigt om een kajak- of kanotocht te maken. En natuurlijk beleef je hier het Bourgondische leven, met een chocolademakerij en de wereldberoemde brouwerij van Achouffe om de hoek.

Vakantie La-Roche-En-Ardenne
Bekijk alle vakanties La-Roche-En-Ardenne (1)

Indrukwekkend La-Roche-en-Ardenne

“Wauw wat een uitzicht!” La-Roche-en-Ardenne ligt in de Belgische provincie Luxemburg en, zoals de naam al doet vermoeden, midden in de Ardennen. Op vakantie in La-Roche-en-Ardenne loop je vanaf de camping van TUI gemakkelijk het stadje in. La-Roche-en-Ardenne is gebouwd in een bocht van de rivier de Ourthe. Hier vind je mogelijkheden voor een kajak- of kanotocht waarbij je vanaf het water de omgeving verkent. Niet te missen is de ruïne van het middeleeuwse kasteel, dat hoog boven de stad uit torent. Hier ontdek je de lange geschiedenis van dit La-Roche-en-Ardenne. En in juli en augustus maak je er zelfs kennis met het ‘spook van La Roche’. Even pauzeren doe je op één van de terrasjes met een ijskoud glas ‘Purnalet’, de stadslikeur van sleedoorn dat hier al sinds de Romeinse tijd wordt gemaakt.

Op de Bourgondische tour

Wakker worden op de camping van TUI in La-Roche-en-Ardenne doe je met de geur van verse broodjes. Hier geniet je van Ardenner ham, heerlijke paté en smakelijke ‘fromages’, want ook het Bourgondische leven hoort bij deze streek. In Samrée, circa 7 kilometer van La Roche vind je de nougat- en chocolademakerij van Cyril, waar ook rondleidingen in het Nederlands worden gegeven. Natuurlijk is er ook een winkel waar je deze lekkernijen inslaat voor thuis. En voor liefhebbers van een Belgisch speciaalbiertje is er op nog geen half uur rijden de wereldberoemde brouwerij van Achouffe. “Santé!”… misschien wel even afspreken wie er terug rijdt.

Bekijk alle vakanties La-Roche-En-Ardenne (1)