Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Mechelen

Een vakantie in Mechelen is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een stedentrip in België. Toch heeft de Vlaamse stad, gelegen tussen Brussel en Antwerpen, verrassend veel te bieden. Bewonder de culturele bezienswaardigheden, zoals de 97 meter hoge toren van de Sint-Romboutskathedraal. Of neem een kijkje in een van de vele musea. Met schilderijen van Willem Geets. Of een glaasje lokaal gebrouwen Gouden Carolus.

Verrassende vakantie in Mechelen

Dat je voor een stad vol culturele bezienswaardigheden helemaal niet zo ver hoeft te reizen, ontdek je tijdens een vakantie in Mechelen. Want Mechelen mag dan minder bekend zijn dan de nabijgelegen Belgische steden Brussel en Antwerpen, de Vlaamse stad aan de rivier de Dijle heeft verrassend veel te bieden. Met als bijkomend voordeel dat je hier geen hordes toeristen tegenkomt. Zo kun je vanuit een centraal gelegen hotel in Mechelen in alle rust een rondje door de stad wandelen. Bezichtig de vele kerken, zoals de enorme Sint-Romboutskathedraal met 97 meter hoge toren en twee beiaarden. En neem ook vooral een kijkje binnen, want de gotische bogen, marmeren beelden en het kleurrijke glas in lood zijn het zeker waard. Om vervolgens neer te strijken op de Grote Markt, waar je vanaf de gezellige terrasjes uitzicht hebt op de bijzondere gevel van het Stadhuis van Mechelen.

Veelzijdige stedentrip in België

Tijdens een vakantie in Mechelen kom je niet alleen door de hele stad religieuze bezienswaardigheden tegen, ook is er een heel veelzijdig aanbod aan musea. Bewonder de schilderijen van Willem Geets en Jan Verhoeven in Museum Hof van Busleyden, gevestigd in een voormalig stadspaleis. Of maak kennis met de geschiedenis van het klokkengieten in Klokkenmuseum Huis Michiels. Maar je kunt natuurlijk ook een glaasje Gouden Carolus proeven, na een rondleiding door Brouwerij Het Anker. Wil je tijdens een vakantie in België meer van het land zien? Dan kun je een hotel in Mechelen ook als onderdeel van een fietsvakantie door Vlaanderen. Inclusief stedentrip Antwerpen en bezoek aan de abdij van Westmalle.

Bekijk alle vakanties Mechelen (2)