Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Cambodja

Avonturiers opgelet! Tijdens een vakantie Cambodja wisselen de unieke momenten elkaar af. Dat begint al bij de grens die je wandelend oversteekt. Of bij de grotten van Battambang waar je ’s avonds de vleermuizen rond ziet vliegen. En rondom de tempel Angkor Wat kun je de jungle betreden a la Indiana Jones. Durf je de dag af te sluiten met een portie gebakken sprinkhaan? Of toch een veilige curry? Aan jou de keus.

Een avontuurlijke reis door Cambodja

Een avontuurlijke reis langs rijk versierde schatten en schilderachtige landschappen is waar je voor kiest als je een vakantie Cambodja boekt. Bij TUI doe je het onontdekte Aziatische land aan tijdens een rondreis door Cambodja en Thailand. En het avontuur begint al meteen bij de grens, want die steek je lopend over. Met je bagage op de rug (of rollend achter je aan) loop je naar het grenskantoor om hier een visum aan te schaffen. Zodra die binnen is kun je koers zetten naar de koloniale stad Battambang om ’s avonds de omliggende grotten te bezoeken. De vele vleermuizen die dan hun ‘woning’ uit vliegen vergeet je nooit meer.

Angkor Wat bewonderen

Het hoogtepunt van de vakantie Cambodja is het bezoek aan de tempel van Angkor Wat. De hindoeïstische tempel stamt uit de middeleeuwen en is een van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. De ronde torens die in de vorm van lotusknoppen zijn gebouwd springen meteen in het oog. Als je dichterbij komt worden de uitbundige guirlandes en bas-reliëfs op de frontons zichtbaar. Wist je trouwens dat Angkor Wat niet de enige tempel is? In de omliggende jungle staan vele tempels die door de jaren heen door het oerwoud opgeslokt zijn. Een wandeling door dit gebied en je voelt je voor even Indiana Jones.

De landschappen van Cambodja

Fotogenieke rijstvelden, slingerende rivieren en drijvende dorpjes is wat je tegenkomt tijdens een vakantie Cambodja. Vooral rondom de stad Siem Reap zijn de landschappen erg pittoresk. Een fietstocht langs de rijstvelden of een boottocht langs de drijvende dorpen op het Tonle Sapmeer zijn maar een paar excursies die je kunt ondernemen. Durf je de dag af te sluiten met een portie gebakken sprinkhaan? Gefrituurde insecten worden in Cambodja gezien als lekkernij. Gelukkig kun je ook de traditionele curry’s met bijvoorbeeld gefrituurde vis in een bananenblad verkrijgen.

Bekijk alle vakanties Cambodja (1)