Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Brilon

Vakantie Brilon

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Nordrhein-Westfalen
  4. Sauerland
  5. Brilon

Het historische Brilon, omgeven door bergen, bossen en water, is een prachtige plek om de natuurrijke omgeving van het Sauerland te ontdekken en cultuur te snuiven. Bewandel de beroemde Rothaarsteig of dobber in het boszwembad. In het centrum is het heerlijk struinen langs zwart-witte vakwerkhuizen en bezienswaardigheden als het Raadhuis. Of proef tijdens een vakantie in Brilon traditionele gerechten als Potthucke.

Familievakantie in bosrijk Brilon

Het natuurrijke en erkende Kneippkuuroord Brilon, dat op de zuidelijke rand van de Brilonse hoogvlakte ligt, is zowel voor een zomervakantie als in de winter een heerlijke bestemming voor het hele gezin. Aangezien Brilon slechts 3 uur rijden van Nederland ligt, is het ook een ideale bestemming voor een weekendje weg of korte vakantie in Duitsland. Brilon is gelegen aan de rand van het bos en biedt het ‘Waldfreibad Gudenhagen’, een idyllisch direct in het bos gelegen openlucht zwembad, waterpret voor jong en oud.

Het wandelcentrum van het Sauerland

Wandelliefhebbers halen hun hart op tijdens een vakantie in Brilon. De stad staat bekend als wandelcentrum van het Sauerland en is startpunt van mooie wandeltochten. Bewandel de beroemde Rothaarsteig over een dicht net van wandelpaden langs rivieren en door de beboste bergen van het Rothaargebergte met prachtige vergezichten. Of loop een etappe over de hoge bergkammen van de Briloner Kammweg. Wil je Brilon graag op een andere sportieve manier ontdekken, dan kun je er ook heerlijk fietsen, golfen, zeilen en surfen op de Diemelsee of zelfs skiën tijdens een wintersportvakantie in het Sauerland.

Hanzestad Brilon

Ook in cultuurhistorisch opzicht heeft de oude hanzestad Brilon veel te bieden: zwart-witte vakwerkhuizen, fonteinen en imposante kerken als de Proosdijkerk en de Nikolaikerk. Het vakantiepark van TUI in Brilon is een goede uitvalsbasis om tijdens een kampeervakantie een bezoek te brengen aan de Altstadt. In het prachtige oude centrum vind je het Raadhuis, een bijzonder mooi gebouw met fraaie versieringen aan de buitenzijde en een van de oudste raadhuizen van Duitsland. Andere bezienswaardigheden zijn de verdedigingstoren ‘Derker Tor’ en het stadsmuseum, waar je veel kunt leren over de plaatselijke geschiedenis. Wil je kennis maken met het culinaire aanbod van Brilon? Bezoek dan de donderdag- en zaterdagmarkt op de Markplatz en proef regionale specialiteiten van het Sauerland als Sauerländer Knochenwurst of Potthucke, een traditionele ovenschotel van aardappelen.

Bekijk alle vakanties Brilon (1)