Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Trier

Vakantie Trier

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Moezel
  4. Rijnland-Palts
  5. Trier

De oudste stad van Duitsland ligt niet alleen aan de oevers van de romantische Moezel, maar is ook dé plek voor een culturele vakantie. Trier kent zijn oorsprong in de Romeinse Tijd en beschikt over de Porta Nigra poort dat de best bewaarde Romeinse stadspoort ter wereld is. Tijdens een vakantie Trier kun je dit symbool van de stad bekijken, maar je kunt ook kiezen voor een fietsreis langs de wijndorpjes van de Moezel.

Romeinse bezienswaardigheden in Trier

Voor een culturele vakantie in Duitsland laat de stad Trier zich goed lenen. Trier ligt aan de rivier de Moezel en is de oudste stad van Duitsland dat tijdens het Romeinse-Rijk is gesticht. Tijdens een vakantie Trier zul je dan ook veel bezienswaardigheden uit de Romeinse Tijd tegenkomen. Wie tijdens de autovakantie verblijft in het 4 sterren hotel van TUI kan lopend naar de Grote Markt waar de kleurrijke panden zoals de middeleeuwse St. Gangolfkerk een bezichtiging waard is. Nabij het plein staat ook de Porta Nigra poort dat is gemaakt van blokken zandsteen en een van de best bewaarde Romeinse stadspoorten ter wereld is. Deze poort is hét symbool van Trier en absoluut een bezoek waard.

Fietsen langs de romantische Moezel

Tijdens een vakantie Trier kun je er bij TUI voor kiezen om de omgeving tijdens een fietsvakantie te verkennen. Trier ligt aan de Moezel en deze rivier heeft een aantrekkingskracht op fietsliefhebbers omdat aan de oevers van de Moezel romantische wijndorpjes met vakwerkhuizen liggen. Tijdens de fietsreis zul je Trier achterlaten en de kronkelende Moezel volgen naar de stad Traben-Trarbach. Hier kun je ontspannen door een van de wijngaarden te bezoeken, maar ook door de geneeskrachtige bronnen te bezoeken. Traben-Trarbach is door de Duitse overheid gedoopt tot 'luchtkuuroord' dat het beste predikaat op het gebied van kuren is.

Bekijk alle vakanties Trier (1)