Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Autun

Geschiedenis, schitterende natuur en volop charme. Dat zijn de ingrediënten voor een vakantie in Autun. Deze historische stad ligt in Bourgogne, midden in Frankrijk. Hier slenter je door smalle straten langs vakwerkhuizen, de Saint-Lazare kathedraal en bewonder je het Romeinse amfitheater. Je slaapt zelfs op historische grond in een charmant 17e-eeuws klooster. En voor wat afwisseling wandel je hier zó de bossen van Bourgogne in.

Autun ademt geschiedenis

Duik in de Franse geschiedenis en boek een vakantie naar Autun. Deze oude stad ligt midden in de Bourgogne, centraal in Frankrijk. Autun wordt aan de ene kant begrensd door beboste heuvels en aan de andere kant door de rivier Arroux. Alles ademt hier geschiedenis: van de nauwe straten rondom de Saint-Lazare kathedraal tot het Romeinse amfitheater net buiten het centrum. Bezoek hier zeker het Musée Rolin met zijn beeldhouwwerken en Gallo-Romeinse sarcofaag. In Autun slaap je ook nog eens op historische grond. Het 4 sterren hotel van TUI is namelijk gevestigd in een 17e-eeuws klooster, op minder dan 5 minuten lopen van de kathedraal.

Wandelen bij Autun

Natuurliefhebbers hoeven zich tijdens een vakantie in Autun beslist niet te vervelen. De stad ligt namelijk aan de rand van een dichtbebost gebied, waar je verrast zult worden door meren, watervallen en een enkel kasteel. Wandel bijvoorbeeld eens naar de waterval van Brisecou. Deze ligt aan de noordkant van de heuvel. Vanuit het hotel in Autun wandel je er in een uurtje heen. Tip: sla van tevoren stokbrood en Franse kaas in op de vrijdagmarkt op het Place du Champ de Mars. Dan kun je aan de voet van deze waterval genieten van een picknick in Franse stijl. Bon appétit!

Bekijk alle vakanties Autun (1)