Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Auvergne

Ontdek het unieke vulkaangebergte tijdens een vakantie in Auvergne. Zorgen om vulkaanuitbarstingen zijn niet nodig, want deze vulkanen zijn niet meer actief. Zelf kun je wel actief bezig zijn in deze Franse regio. Het ongerepte groene landschap staat namelijk garant voor eindeloos veel wandelplezier. Vertrek vanuit St. Nectaire naar de top van Puy de Dôme of speur tijdens het wandelen eens naar bijzondere zwarte kastelen op de bergtoppen.

Populaire bestemmingen

Vakantie tussen vulkanen in Auvergne

De Auvergne is de perfecte regio voor een actieve buitenvakantie in Frankrijk. De streek ligt in het zuidelijke deel van Centraal-Frankrijk en herbergt zo'n 80 slapende vulkanen. De natuurliefhebber in hart en nieren kan in Auvergne met eigen ogen de gevolgen van 5000 jaar historie terugzien in het woeste en ruige landschap van vulkanen, rivieren, kratermeren en veel - heel veel - groen. Van korte wandelingen tot meerdaagse wandeltochten. Er zijn genoeg routes te vinden tijdens een vakantie in Auvergne. Die je tevens binnen no time bereikt vanuit het hotel van TUI in St. Nectaire of Bourbon L'Archambault. Bewandel bijvoorbeeld Puy de Dôme, de hoogste vulkaan van Auvergne. Vanaf 1465 meter heb je een magnifiek panorama over de omringende vulkaankraters en de hoofdstad Clermont-Ferrand in de verte.

Bijzondere zwarte kastelen

Tijdens een vakantie in Auvergne vind je naast veel slapende vulkanen ook veel kastelen. Gebouwd in de middeleeuwen op strategische plekken. Veel van die kastelen zijn opgetrokken uit zwart steen, heel bijzonder. Dat kom je in Nederland niet snel tegen, want de bijzondere look van de gebouwen komt door de vulkanische grond van de Auvergne. Een prachtig voorbeeld is het dorp Salers in het zuiden van de Auvergne, ruim een uur rijden bij het hotel in Vic sur Cère vandaan. Het dorp noem zichzelf 'zwarte diamant op een groen tapijt' vanwege de vele zwarte huizen. Maak er een wandeling en je waant je in de middeleeuwen!

Bekijk alle vakanties Auvergne (3)