Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Lot-et-Garonne

Ken je de foto’s van velden vol zonnebloemen en glooiende heuvels vol wijngaarden? Deze plaatjes komen tot leven tijdens een vakantie Lot-et-Garonne. De Zuid-Franse streek is een ideale plek voor natuurliefhebbers en actievelingen die houden van wandelen, fietsen en kanoën. Breng tijdens de actieve vakantie ook eens een bezoek aan de sprookjesachtige kastelen bij de dorpjes Barbaste en Castelmoron-sur-Lot in de buurt.

Vakantie Lot-et-Garonne

De charmante landschappen van Lot-et-Garonne

In het zuiden van Frankrijk is de regio Lot-et-Garonne de plek waar je de schilderachtige landschappen vol glooiende heuvels, wijngaarden en zonnebloemen ontdekt. Natuurliefhebbers en actievelingen kunnen hun hart dan ook ophalen tijdens een vakantie Lot-et-Garonne. Kies bij TUI bijvoorbeeld voor een appartement in het middeleeuwse dorpje Barbaste en ga wandelen of fietsen in de sprookjesachtige dennenbossen van het Fôret des Landes. Of reis tijdens de autovakantie af naar een vakantiepark in Castelmoron-sur-Lot en verken de kleurrijke omgeving tijdens het kanoën over de rivier de Lot. In beide dorpjes kun je ’s avonds ontspannen in de spa.

Op bezoek bij rijk versierde kastelen

Wist je dat er in Lot-et-Garonne ook veel historische kastelen te vinden zijn? Fijn voor de cultuurliefhebbers en de rustzoekers, want hier hoef je niet uren in de rij te staan voordat je naar binnen kunt. Vanaf het appartement in Barbaste is het een kwartier rijden naar Château-Musée Henri IV in Nerac. Dit middeleeuwse kasteel zou dankzij de stenen muren, de rode daken en de stijlelementen uit de Renaissance niet misstaan in een prentenboek. Binnenin worden tentoonstellingen georganiseerd over de koningshuizen van Frankrijk. Bezoek tijdens de vakantie Lot-et-Garonne ook eens het Moorse Château Solar in Castelmoron-sur-Lot. Dankzij de houten structuren en kantelen is ook dit kasteel een lust voor het oog.