Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Vakantie Agia Marina

Op het Griekse eiland Kreta ligt het plaatsje Agia Marina. Deze kustplaats aan de Kretenzer Zee is dankzij het fantastische klimaat en het alom geroemde Agia Marina Beach de perfecte bestemming voor een strandvakantie in Griekenland. Tijdens een vakantie in Agia Marina kun je uren zonnebaden op een ligbedje vlakbij het hotel. Of trek de wandelschoenen aan en zet koers richting de indrukwekkende grot van Nerospilia en de smalle Samaria Kloof.

Vakantie Agia Marina
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Agia Marina (3)

Agia Marina: topbestemming op Kreta

Agia Marina is een echte strandbestemming in het noordwesten van het Griekse eiland Kreta. Drop je bagage in het luxe hotel of comfortabele appartement van TUI en de vakantie in Agia Marina kan beginnen. Vanaf het hotel wandel je zo naar het centrum van deze gezellige badplaats. In de smalle straatjes van de kustplaats loop je langs traditionele Kretenzer huisjes, leuke winkeltjes en traditionele taveernes met gezellige terrasjes. Bovenop de heuvel bij het oude deel van de stad staat de Agia Marina Kerk. Aan deze kerk dankt het stadje haar naam. De moeite waard dus om dit heiligdom tijdens een zonvakantie in Agia Marina te bezoeken.

Zonnebaden aan Agia Marina Beach

Agia Marina Beach is dé reden waarom het stadje zo populair is. Met recht wappert hier de blauwe vlag: het strand is schoon en veilig en perfect voor een strandvakantie met het hele gezin. Ook het nabijgelegen Platania Beach is prachtig. Dit brede zandstrand staat vol parasolletjes waaronder je op een ligbedje heerlijk van je vakantie kunt genieten. De Kretenzer zee is perfect voor een verfrissende duik, maar ook om te scubaduiken en te waterskiën. Genoeg te beleven dus op de stranden in Agia Marina.

Ontdek de ongerepte natuur van Kreta

Iets bijzonders bekijken tijdens een vakantie in Agia Marina? Wandel dan vanaf het centrum in zo’n drie kwartier naar de grot van Nerospilia. Binnenin deze zogenaamde Water Cave bewonder je indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Een prachtig stukje ondergrondse natuur van Kreta die je niet wil missen. Voor een geweldige wandeling rijd je met een huurauto vanaf Agia Marina in anderhalf uur naar de Samaria Kloof. Na 1.200 meter afdalen begint een tocht van maar liefst 16 kilometer door het indrukwekkende natuurgebied. Natuurlijk is het mogelijk om maar een klein gedeelte van de route af te leggen. Je moet er wat voor over hebben, maar na afloop kun je wel zeggen dat je door de smalste kloof ter wereld bent gelopen. Dit kun je daarna mooi afstrepen van de bucketlist!

Bekijk alle vakanties Agia Marina (3)