Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Geni

Genieten van de zon kan prima tijdens een zonovergoten vakantie in Geni, een authentiek dorpje op het Griekse eiland Lefkas. Aanschouw hoe zeilboten en vissersboten de fraaie Vlycho baai binnenvaren, terwijl je nipt van een heerlijk glas retsina in een sfeervolle taverne. Zonaanbidders kunnen terecht op het paradijselijke Dessimi Beach en natuurliefhebbers kunnen in Nidri een wandeling maken naar de indrukwekkende Dimosari watervallen.

Vakantie Geni
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Geni (1)

Een paradijselijke zonvakantie in Geni

Tijdens een vakantie in Geni maak je kennis met een waar pareltje op Lefkas, gelegen op minder dan drie uur vliegen vanaf Nederland. Dankzij de ligging in de idyllisch gesloten Vlyho Baai lijk je je in een waar paradijs te bevinden. Het schitterende uitzicht op de fraai begroeide bergen en zeilboten en vissersboten die liggen te dobberen in het azuurblauwe water van de Ionische Zee dragen bij aan het ultieme vakantiegevoel. In de verte zie je ook de levendige badplaats Nidri.

Vlak bij het hotel van TUI in Geni kun je neerploffen op Dessimi Beach voor een relaxte strandvakantie in Griekenland. Op dit kiezelstrand dat beschut gelegen is in een groene omgeving kun je prima aan een zomers kleurtje werken. En doordat het water van de Ionische Zee hier erg helder is, kun je gaan snorkelen of duiken om een kijkje te nemen in de kleurrijke onderwaterwereld waar de oranjekleurige Mul koning rondzwemt.

Watervallen spotten bij Nidri

Een vakantie in Geni is niet alleen een goede keuze voor rustzoekers. Dit kustdorpje op Lefkas biedt namelijk ook genoeg mogelijkheden om een actieve invulling aan een zonvakantie te geven. Op de punt van het schiereiland bij Geni ligt het pittoreske Agia Kyriaki kerkje in een groene omgeving. Vanaf hier kun je ook het bruisende Nidri en zijn jachthaven al zien liggen. En na een prachtige wandeling vanuit Nidri van 45 minuten langs kloven, beboste gebieden en meren kun je oog in oog komen te staan met de Dimosari watervallen.

Bekijk alle vakanties Geni (1)