Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Petra

Tijdens een vakantie in Petra, op het Griekse eiland Lesbos, hoeft geen enkele dag hetzelfde te zijn! Waar je in het ene deel door de gezellige straatjes slentert, kun je in het andere deel een heerlijke strandvakantie tegemoet zien. En door de wandelboulevard die beide delen verbindt, kun je elke dag kiezen waar je zin in hebt! Vergeet vooral niet de rots te beklimmen die de twee delen van elkaar scheidt, want het adembenemende uitzicht zal nog lang op je netvlies staan.

Vakantie Petra
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Petra (6)

Vakantie aan de Rots van Griekenland

In het noorden van het Griekse eiland Lesbos, tussen glooiende heuvels en velden vol pijn- en olijfbomen, vind je het kleine, maar daardoor extra gezellige kustplaatsje Petra. Wat gelijk opvalt wanneer je Petra inkomt, is de grote, vulkanische rots. Aan deze 40 meter hoge rots heeft Petra, wat ‘steen’ betekent, dan ook zijn naam te danken. Deze rots staat midden in het centrum en verbindt de opgesplitste delen met een wandelboulevard. Het ene deel van Petra is rondom de rots gevormd. Gezellige straatjes met terrassen, tavernes en winkeltjes kenmerken dit deel van Petra. De hotels en appartementen van TUI bevinden zich vlak bij het centrum, dus voor je het weet zit je op een terras te genieten van een ouzo! Bovenop de rots in het midden van het centrum staat het kerkje Panagia Glikofilousa. Het kost je een klim van 114 treden, maar eenmaal boven kun je genieten van het adembenemende uitzicht over de oranje dakpannen van de huisjes met daarachter de Egeïsche zee.

Lange stranddagen in Petra

Het andere deel van Petra is te bereiken via een wandeling over de boulevard die je langs woningen, een gemeentehuis en restaurantjes leidt. In dit deel van Petra kunnen de heerlijke stranddagen beginnen. Je vindt hier namelijk prachtige stranden. Zo is het strand Petra een breed zandstrand aan de blauwe Egeïsche Zee met genoeg ligbedden en parasols. Het wordt omzoomd met Tamarinde bomen en langs het strand heb je keuze te over uit de verschillende restaurants en terrassen. Klop dus even het zand van je af en stap gelijk een Griekse taverne in om een hapje te eten!

Vogels spotten in Kallonis

Maar ook de natuur rondom Petra is schitterend. Ga bijvoorbeeld een dag eropuit naar het plaatsje Kallonis, gelegen op slechts een half uur rijden vanaf je verblijf in Petra. Je kunt hier namelijk genieten van de meest prachtige natuur. Het landschap bestaat uit een laagvlakte waar vier rivieren elkaar doorsnijden en waar graslanden, olijfboomgaarden, rotskusten en moerassen elkaar afwisselen. Daarbij vind je op de zoutpannen vele zeldzame en beschermde trekvogelsoorten, wat het gebied extra bijzonder maakt!

Bekijk alle vakanties Petra (6)