Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Carovigno

Ervaar het ontspannen Italiaanse ritme tijdens een vakantie Carovigno. Kom volledig tot rust tijdens een stranddag op het Torre Santa Sabrina strand, gevolgd door een authentiek Italiaanse ‘gelato’. Ook een wandeling door het adembenemde park bij het kasteel van Carovigno is een aanrader. En natuurlijk laat je je de traditionele gerechten uit de Italiaanse keuken goed smaken tijdens deze zonvakantie!

Terug in de tijd in het Italiaanse Carovigno

Carovigno, een rustig plaatsje in de Italiaanse regio Puglia, is nog lekker authentiek waardoor het lijkt alsof de tijd hier en daar stil heeft gestaan. Je kijkt je ogen uit tijdens een wandeling door het historische centrum: de ene gevel is nog mooier dan de andere, en om elke hoek wachten slingerende straatjes die je naar gezellige restaurantjes en leuke winkeltjes leiden. De Carovignesi zijn, net als de meeste Italianen, bovendien dol op lekker eten. Zoek een plekje in de zon bij een van de vele restaurantjes in het historische centrum. Aan een tafeltje met uitzicht op het centrale plein smaakt je bordje tortellini of tiramisu nog lekkerder!

Bezoek kasteel Carovigno

Een bezienswaardigheid die je niet wil missen tijdens een vakantie in Carovigno is het sprookjesachtige kasteel. Bijzonder aan het kasteel van Carovigno zijn de driehoekige torens en de unieke amandelvormige toren. Rondom het kasteel, langs de heuvel uitkijkend op zee, bevindt zich bovendien een prachtige parktuin waar je heerlijk kan wandelen. Heb je na een bezoek aan het kasteel zin in een verkoelende duik? Vanuit het luxe 4 sterren hotel van TUI ben je in enkele passen bij het Torre Santa Sabrina strand, ideaal toch? Bovendien is het eerste gedeelte van het strand privé, dus je kan in alle rust genieten van de Italiaanse zon en het uitzicht op de helderblauwe Middellandse.

Bekijk alle vakanties Carovigno (2)