Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Colombare di Sirmione

Wil je tijdens een vakantie aan het Gardameer ook cultuur snuiven? Dan zit je goed tijdens een vakantie Colombare di Sirmione. Dit havenstadje staat bekend om de grotten van Catullus en de ruïnes van ‘Villa Romana’. Maar ook om het in de middeleeuwen gebouwde sprookjesachtige kasteel Rocca Scaligera. Bijkomen van het sightseeing doe je aan de oevers van het Gardameer. Of tijdens een boottocht over het diepblauwe water.

Vakantie Colombare di Sirmione
Bekijk alle vakanties Colombare di Sirmione (2)

Flaneren door historisch Colombare di Sirmione

In het gezellige havenstadje Colombare di Sirmione keer je terug naar historische tijden. Colombare di Sirmione ligt aan de zuidzijde van het populaire Gardameer in het noorden van Italië. Vooral de grotten van Catullus en de ruïnes van de Romeinse villa ‘Villa Romana’ zijn populaire bezienswaardigheden. Maar ook de Rocca Scaligera is een bezoek waard. Dit middeleeuwse kasteel wordt omringd door een slotgracht, heeft 2 ophaalbruggen en prachtige kantelen. Een heus sprookjeskasteel dus. Slenter vervolgens door de smalle straatjes van de stad en geniet tijdens een vakantie Colombare di Sirmione bij een pizzeria van de Italiaanse keuken.

Het indrukwekkende decor van het Gardameer

Om het Gardameer kun je niet heen tijdens een vakantie Colombare di Sirmione. De oevers van dit fonkelblauwe meer liggen op loopafstand van het luxe hotel, de camping of het appartement van TUI. Zoek hier een schaduwrijke pijnboom op, neem plaats in het gras en geniet van het indrukwekkende uitzicht. In de verte zie je de hoge bergtoppen van de Dolomieten. Ben je een liefhebber van watersporten? Zoek dan de haven van Sirmione op en huur een kano of speedboot voor een boottocht over het Gardameer. Vooral tijdens zonsondergang, als de zon achter de bergen verdwijnt, is het uitzicht onvergetelijk.

Bekijk alle vakanties Colombare di Sirmione (2)