Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Montalto di Castro

De dag beginnen op een privé strand en afsluiten in een Romeins thermencomplex. Zo ziet een vakantie Montalto di Castro er ongeveer uit. In deze Italiaanse badplaats aan de Tyrreense Zee verblijf je met TUI op een camping aan een goudkleurige privé strand. Na een dag zonnen is het Archeologische Park Vulci een bezoek waard. Vooral vanwege de kleurrijke Etruskische grafmonumenten en de Romeinse schatten.

Vakantie Montalto di Castro
Bekijk alle vakanties Montalto di Castro (1)

Zonnen op een privé strand in Montalto Marina

Een historische strandvakantie in Midden-Italië vier je in Montalto di Castro. Een ideale combinatie, want deze badplaats aan de Tyrreense Zee bestaat uit twee delen. Tijdens de vakantie Montalto di Castro verblijf je met TUI op een camping direct aan het strand. Het goudgele Bagno Montalto di Castro is alleen toegankelijk voor campinggasten dus ideaal voor wie houdt van privacy. Groene pijnbomen zorgen voor schaduwrijke plekjes en het diepblauwe zeewater voor verkoeling. In het gedeelte aan zee, Montalto Marina, bevinden zich ook vele strandtenten en visrestaurants waar je ’s avonds smult van de Italiaanse keuken. Al kun je op de camping van TUI ook altijd een pizza afhalen.

Een historische dag in Montalto di Castro

Cultuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie Montalto di Castro niet om het oude gedeelte van de stad heen. Vooral de middeleeuwse Castello Guglielmi met de rechthoekige klokkentoren en de dikke kasteelmuren springt meteen in het oog. Net buiten Montalto di Castro is ook het Archeologische Park Vulci een bezoek waard. Hier ga je terug in de tijd van de Romeinen en kun je hun thermencomplex en ‘Ponte della Badia’ brug bewonderen. Vergeet ook niet om de Etruskische grafmonumenten te bekijken. Vooral de Tomba François is dankzij de roodkleurige wandtekeningen indrukwekkend. Opfrissen doe op de camping van TUI door het zwembad in te plonsen.

Bekijk alle vakanties Montalto di Castro (1)