Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Perugia

Voor cultuurliefhebbers is Perugia een ideale stad. Perugia heeft namelijk het grootste middeleeuwse centrum van Italië. Stenen huizen met houten luiken, geplaveide straatjes en vele trappen doen je voor even terugkeren in de tijd. Bezoek tijdens een vakantie Perugia zeker de San Lorenzo Kathedraal met zijn sprookjesachtige plafondbeschilderingen en kroonluchters. Of proef van de Italiaanse keuken op Piazza IV Novembre.

Het sprookjesdecor van middeleeuws Perugia

Niet Milaan of Rome, maar Perugia heeft het grootste middeleeuwse centrum van Italië. De stad in de regio Umbrië is dan ook een perfecte bestemming voor cultuurliefhebbers. Terwijl je struint door de stenen straatjes keer je terug in de tijd. Pastelkleurige palazzi met houten luiken en sfeervolle pleinen zorgen voor een schilderachtig decor. Tijdens een vakantie Perugia loop je via de Etruskische stadspoort 'Porta Marzia´ het oude centrum binnen. Neem een kijkje bij de Fontana Maggiore en bezoek de middeleeuwse San Lorenzo Kathedraal. Deze kerk lijkt dankzij de plafondschilderijen, kroonluchters en marmeren pilaren rechtstreeks afkomstig uit een sprookjesboek.

De cultuur van Perugia proeven

Na een dag sightseeing kun je op het Piazza IV Novembre een terras opzoeken en smullen van de Italiaanse keuken. Dit centraal gelegen plein wordt omringd door allerlei chocoladewinkeltjes en kunstgalerijen. De vele straatartiesten en studenten zorgen voor leven in de brouwerij. Perugia is dan ook een echte studentenstad. Wist je trouwens dat het Pizza IV Novembre ook de plek is waar in juli het Umbria Jazzfestival en in oktober het Eurochocolate festival worden georganiseerd? Tijdens een vakantie Perugia kun je deze festivals bezoeken en de sfeer letterlijk proeven. De gratis shuttle bus brengt je ’s avonds terug naar het hotel van TUI.

Bekijk alle vakanties Perugia (2)