VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Krk

Vakantie Krk

  1. Vakantie
  2. Kroatië
  3. Krk

Op het Kroatische eiland Krk ontdek je met eigen auto schilderachtige baaien, authentieke stadjes en heuvels vol dennenbossen. Omdat het eiland nog onontdekt is zullen rustzoekers zich helemaal thuis voelen tijdens een vakantie Krk. Struin door de ommuurde stad Krk en bewonder de historische kerken of zoek de badplaats Malinska op om te luieren onder de zon. Met een Zlahtina wijntje in je hand is het plaatje helemaal compleet.

Appartement Krk

Ten westen van het vasteland van Kroatië ligt het grootste eiland van de Adriatische Zee: Krk. Door zijn ligging in de helderblauwe Kvarner Baai en de bijzondere natuur van dit groene eiland, wordt Krk ook wel het 'Gouden Eiland' genoemd. Het appartement van TUI ligt in het schilderachtige dorp Šilo, dat aan de oostkust van het eiland ligt en zich kenmerkt door een kaal landschap van witte rotsen. Bijzonder is dat dit gedeelte van het eiland nog niet ontdekt is door het massatoerisme, wat betekent dat hier nauwelijks hotels te vinden zijn, maar wel privé accommodaties. Toch de drukte opzoeken? Vanaf het appartement op Krk kun je tijdens een autovakantie verschillende excursies maken. Wat dacht u van een dagje wakeboarden in een van de adembenemende baaien van dit eiland? Dat kan nabij de stad Punat, dat aan de westkust van het eiland ligt. Met het eigen vervoer kun je binnen een half uur een van de nieuwste wakeboard-banen van Europa uitproberen. Overigens beschikt Punat ook over de grootste jachthaven van de Adriatische Zee als u liever op een andere manier het water trotseert.

Het schilderachtige Krk ontdekken

Rustzoekers, natuurliefhebbers en zonaanbidders komen elkaar tegen tijdens een vakantie Krk. Dit Kroatische eiland in de Kvarner Baai wordt namelijk versierd door idyllische baaitjes, groene dennenbossen en authentieke stadjes. Om ook de onontdekte stranden niet te vergeten. Op Krk kun je alle schilderachtige plekken ontdekken met eigen auto. Via de 'Krkov Most' boogbrug steek je het azuurblauwe water van de Adriatische Zee over en rijd je Krk tegemoet. Overnachten doe je in een luxe hotel in de badplaats Malinska of in een hotel in de stad Krk.

Luieren aan de idyllische baaitjes van Malinska

Aan de westkust van Krk ligt de rustige badplaats Malinska. Dit voormalige vissersdorpje wordt omringd door witte stranden en turquoise gekleurde baaien. Hier is het overdag dan ook goed toeven onder de zon. Het hotel van TUI staat aan zo´n baai, dus met een paar passen sta je al op het strand. Bezoek tijdens de vakantie Krk ook eens het authentieke centrum van Malinska waarbij je het historische klooster en de toren van de Sint Apolinar kerk kunt bewonderen. Of zoek een terrasje op om van de Zlahtina wijn te proeven. Deze witte wijn wordt alleen op Krk gemaakt.

Cultuur proeven in Krk

Meer culturele bezienswaardigheden vind je in de gelijknamige stad Krk. Het ommuurde centrum wordt versierd door vele Romaanse en Gotische kerken waarvan de Maria-Hemelvaart kathedraal er één is. Dankzij de gouden koepels en de natuurstenen gevel zal deze kerk het goed doen op de vakantiekiekjes. Ook de Velo Čelo baai verdient wel een bezoekje tijdens de vakantie Krk. Deze ‘gouden baai’ is alleen per boot te bereiken en dankt zijn bijnaam aan de goudkleurige klif. Het parelwitte zandstrand en het azuurblauwe water van de Adriatische Zee zorgen voor een indrukwekkend kleurenpalet. Snorkelen, zonnen en zeilen doe je hier.

Bekijk alle vakanties Krk (8)