COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Krk

Vakantie Krk

  1. Vakantie
  2. Kroatië
  3. Krk

Op het Kroatische eiland Krk ontdek je met eigen auto schilderachtige baaien, authentieke stadjes en heuvels vol dennenbossen. Omdat het eiland nog onontdekt is zullen rustzoekers zich helemaal thuis voelen tijdens een vakantie Krk. Struin door de ommuurde stad Krk en bewonder de historische kerken of zoek de badplaats Malinska op om te luieren onder de zon. Met een Zlahtina wijntje in je hand is het plaatje helemaal compleet.

Populaire bestemmingen

Malinska(1) Malinska

Het schilderachtige Krk ontdekken

Rustzoekers, natuurliefhebbers en zonaanbidders komen elkaar tegen tijdens een vakantie Krk. Dit Kroatische eiland in de Kvarner Baai wordt namelijk versierd door idyllische baaitjes, groene dennenbossen en authentieke stadjes. Om ook de onontdekte stranden niet te vergeten. Op Krk kun je alle schilderachtige plekken ontdekken met eigen auto. Via de 'Krkov Most' boogbrug steek je het azuurblauwe water van de Adriatische Zee over en rijd je Krk tegemoet. Overnachten doe je in een luxe hotel in de badplaats Malinska of in een hotel in de stad Krk.

Luieren aan de idyllische baaitjes van Malinska

Aan de westkust van Krk ligt de rustige badplaats Malinska. Dit voormalige vissersdorpje wordt omringd door witte stranden en turquoise gekleurde baaien. Hier is het overdag dan ook goed toeven onder de zon. Het hotel van TUI staat aan zo´n baai, dus met een paar passen sta je al op het strand. Bezoek tijdens de vakantie Krk ook eens het authentieke centrum van Malinska waarbij je het historische klooster en de toren van de Sint Apolinar kerk kunt bewonderen. Of zoek een terrasje op om van de Zlahtina wijn te proeven. Deze witte wijn wordt alleen op Krk gemaakt.

Cultuur proeven in Krk

Meer culturele bezienswaardigheden vind je in de gelijknamige stad Krk. Het ommuurde centrum wordt versierd door vele Romaanse en Gotische kerken waarvan de Maria-Hemelvaart kathedraal er één is. Dankzij de gouden koepels en de natuurstenen gevel zal deze kerk het goed doen op de vakantiekiekjes. Ook de Velo Čelo baai verdient wel een bezoekje tijdens de vakantie Krk. Deze ‘gouden baai’ is alleen per boot te bereiken en dankt zijn bijnaam aan de goudkleurige klif. Het parelwitte zandstrand en het azuurblauwe water van de Adriatische Zee zorgen voor een indrukwekkend kleurenpalet. Snorkelen, zonnen en zeilen doe je hier.

Bekijk alle vakanties Krk (5)

Veelgestelde vragen Krk

De best beoordeelde accommodaties in Krk zijn Krk - Easy a Tent, hotel Valamar Koralj en hotel Malin.

Vanaf Utrecht is het circa 14 uur rijden naar Krk zonder tussenstops en files.

De beste reistijd voor Krk is in de maanden juni tot en met eptember. De temperaturen liggen dan tussen de 23 en 30 graden. Door het zeeklimaat is deze periode ideaal voor een zon- en strandvakantie.

Op GoTUI.com kun je diverse excursies boeken in Krk, bijvoorbeeld een Krk Eilandtour.

Ja, in Krk zijn ook campings. Baska Beach Camping Resort en Krk Easy a Tent zijn de meest geboekte campings.