Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Opatija

Aan het fonkelblauwe water van de Kroatische Kvarner Baai vier je in de mondaine badplaats Opatija een zonvakantie in stijl. De stad dankt zijn gezicht aan de neoklassieke panden en barokke villa's die populair zijn bij de jetset. Maar ook de kraakheldere lagunes, waar volop aan snorkelen en windsurfen wordt gedaan, ontbreken niet. In de avonduren kun je tijdens een vakantie Opatija een terras opzoeken aan de promenade.

Een luxe zonvakantie in het mondaine Opatija

Ga de jetset achterna en geniet tijdens een vakantie Opatija in stijl van een zonvakantie. Opatija is een mondaine badplaats aan de Kroatische Kvarner Baai die bekend staat om zijn pastelkleurige villa's en paleizen. Vroeger al verbleven 'the rich & famous' in de barokke hotels en neoklassieke panden. Tegenwoordig kun je zelf verblijven in zo'n luxe hotel in Opatija. Het uitzicht op het fonkelblauwe water van de Kvarner Baai is indrukwekkend. Luieren onder de zon doe je in Opatija bij een van de aangelegde rotsplateaus. Deze plateaus bevinden zich bij kraakheldere lagunes waar je goed kunt snorkelen en zee-egels spot. En dankzij de windstroming kun je er ook goed surfen.

Flaneren over de kleurrijke Promenade Lungo

In de avonduren is de promenade van Opatija de plek om samen met de jetset te flaneren. Deze 12 kilometer lange promenade wordt versierd door kleurrijke bloemen en vele terrasjes. Onderweg is het uitzicht op de Kvarner Baai én de statige panden van Opatija indrukwekkend. Om ook het bronzen beeld 'De Madonna met de zeemeeuw' niet te vergeten. Dit standbeeld staat op de rotsen voor de kust van Opatija en is het symbool van de stad. Bijkomen van het flaneren doe je tijdens een vakantie Opatija bij een van de terrassen. Proost hier tijdens zonsondergang op een gezellige vakantie met het perendrankje Kruško.

Bekijk alle vakanties Opatija (8)