Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Vakantie Texel

Fietsen door de kleurrijke Sluftervallei, uitwaaien op het Noordzeestrand of kennismaken met de VOC. Het kan allemaal tijdens een vakantie op Texel. Dit grootste waddeneiland van Nederland ligt op zo'n 20 minuten varen van Den Helder en kent gezellige dorpjes als De Koog en Cocksdorp. De glooiende duinen, brede zandstranden en uitgestrekte bossen maken Texel compleet. Ideaal voor een veelzijdige vakantie in eigen land.

Vakantie Texel
  • Fietsen op het grootste Waddeneiland
  • Korte vakantie of weekendje weg Texel
  • Uitwaaien aan de Noordzeekust
  • Goedkope vakantiehuizen op Texel
  • Spot zeehonden bij Ecomare
Bekijk alle vakanties Texel (5)

Aanbieding Texel

Laat de drukte op het vaste land van Nederland achter je en ga uitwaaien op Texel. Het grootste Nederlandse Waddeneiland bereik je vanuit Den Helder en wordt zo’n beetje helemaal omringd door goudkleurige zandstranden. Al ontbreken de pittoreske dorpjes en de weilanden vol grazende schapen ook zeker niet. Of je nu kiest voor een strandwandeling of voor een fietstocht; de wind voel je zeker door je haar wapperen op Texel. Om daarna in een strandtent op te warmen met het Texelse biertje Skuumkoppe. Houd bij TUI zeker een aanbieding Texel in de gaten, want dat scheelt je flink in de kosten. Fijn want die bootovertocht is al duur genoeg.

Een veelzijdige vakantie op Texel

De glooiende duinen, brede zandstranden en uitgestrekte bossen maken van Texel een ideale plek voor een vakantie in eigen land. Tel daar de gezellige dorpjes als De Koog en Cocksdorp bij op en je hebt de ideale omstandigheden voor een veelzijdige autovakantie. Texel is het grootste waddeneiland van Nederland en ligt op zo'n 20 minuten varen van Den Helder. Je bent er dus ook zo. Wie bij TUI een vakantie Texel boekt verblijft in een ruim opgezet vakantiepark. Kies bijvoorbeeld voor het Landal vakantiepark bij De Cocksdorp en je verblijft middenin de duinen bij natuurpark De Sluftervallei. Meer een strandliefhebber? Vanuit het vakantiepark in badplaats De Koog sta je zo op het Noordzeestrand tijdens deze vakantie op de Waddeneilanden.

Kleurenpracht in natuurgebied De Slufter

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie op Texel. Het eiland kent indrukwekkende natuurgebieden waarvan De Slufter de bekendste is. Dit gebied rondom De Cocksdorp is het enige gebied in Nederland waar de zee ongehinderd binnnen kan stromen. In de zomermaanden kun je hier genieten van de lamsoor en de zeeaster die het gebied lila, roze en paars kleuren. In de herfst is De Slufter juist rood gekleurd vanwege de zeekraal. Huur op het vakantiepark van Texel eens een fiets en verken het gebied rondom de vuurtoren Eierland op eigen tempo.

Genoeg vermaakt op Waddeneiland texel

Ook als het een keer slecht weer is zal van verveling geen sprake zijn op Texel. Waai bijvoorbeeld lekker uit tijdens een strandwandeling of breng een eens bezoek aan Ecomare. Wie tijdens een vakantie Texel ook wat cultuur wil proeven moet bij museum Kaap Skil in het dorpje Oudeschild zijn. Je komt hier alles te weten over de roemruchte Verenigde Oost-Indische Compagnie en de boot die toen veel gebruikt werd: De Rede van Texel. Vergeet niet om een stukje Kaap Skil koek, gemaakt met VOC-kruiden, te proeven. Bij terugkomst in het vakantiepark van TUI kun je zwemparadijs Calluna opzoeken en hier de 85 meter lange glijbaan, de wildwaterkreek en het golfslagbad uittesten.

Bekijk alle vakanties Texel (5)