Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Brandnertal

Vakantie Brandnertal

  1. Vakantie
  2. Oostenrijk
  3. Brandnertal

Voor een actieve vakantie in Oostenrijk ben je in het Brandnertal aan het juiste adres. Ontdek het schitterende alpine landschap en snuif de pure berglucht op tijdens een wandeling over een van de vele wandelpaden. Wedden dat de imposante gletsjers en hoge bergtoppen een glimlach op je gezicht toveren? Tip: neem tijdens je vakantie Brandnertal ook een kijkje bij de Kesselfall, een indrukwekkende waterval van bijna 40 meter. 

Populaire bestemmingen

Brand(2) Brand

Vakantiehuis Brandnertal

In de warme maanden is het Brandnertal, in het westen van Oostenrijk, een prachtig groen dal waar het riviertje de Alvier doorheen stroomt. Uw vakantiehuis in het Brandnertal, gelegen in het dorp Brand, is het startpunt voor vele mooie wandelingen door het dal of richting de 2.965 meter hoge berg Schesaplana van het Rätikon bergmassief. Een mooi startpunt voor deze wandeling is de Lünersee: een natuurlijk stuwmeer op 1.970 meter hoogte. Wie de visgerei heeft meegenomen, kan ook mooi een dagje vertoeven aan de oevers van dit blauwgroene meer. Wilt u een keer iets anders proberen? Misschien is boogschieten dan iets voor u! Het parcours 'Grüner Wald' loopt door het dal en bevat 42 punten waar je een doel moet raken. Maar u kunt natuurlijk ook een balletje slaan op de golfbaan van 'Golfclub Brand', waar je op 1.000 meter hoogte kunt kiezen uit 18 holes. Geen zin om te koken? Vanuit het vakantiehuis van TUI kunt u een mooie wandeling door het dorp Brand maken richting het gezellige ‘Restaurant Brandner Hof’.

Actieve vakantie in het Brandnertal

Oostenrijk is een schitterend land om met de auto te ontdekken, en één van de mooiste gebieden is toch wel het Brandnertal: het indrukwekkende alpine landschap en de vele wandelpaden maken een vakantie in het Brandnertal een echte must voor wandelaars. Wie niet bang is voor een sportieve uitdaging kan zich uitleven in klimpark Brandnertal. Ook de kids kunnen hier naar hartenlust klimmen en klauteren, ideaal voor een leuk uitje met het hele gezin tijdens een familievakantie! En wees gerust, er is altijd begeleiding aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Uitgeklommen? Waag je dan aan een potje boogschieten op het parcours vlakbij het appartement van TUI in Brand. Ook als je nog nooit een boog hebt vastgehouden, kun je hier terecht voor een beginnerscursus. Vergeet tussen het schieten door ook niet te genieten van het schitterende landschap: de imposante bergtoppen en uitgestrekte weides zijn een lust voor het oog.

Wandelen in het Brandnertal

Een goed paar wandelschoenen zijn een must tijdens een vakantie Brandnertal: met ruim 400 kilometer aan wandelpaden is dit dé place to be voor een wandelvakantie in Oostenrijk. Een echte aanrader is een wandeling naar de Kesselfall, een waterval van bijna 40 meter hoog in het gebied Sonnenlagant in Brand. Vermoeide voeten? Rust even uit op een rots, sluit je ogen, en geniet van de warme zon op je gezicht. Wanneer je je ogen weer hebt geopend kijk je uit over de uitgestrekte alpenweides voel je je helemaal één met de natuur.

Bekijk alle vakanties Brandnertal (4)