Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis

Vakantie Lagos

In het Portugese Lagos kom je tijdens een zonvakantie ogen tekort. Vooral omdat deze badplaats omringd wordt door okerkleurige rotsformaties en grillige kliffen die de Algarve zijn gezicht geven. Met een kano kun je de verborgen stranden opzoeken en luieren onder de zon. Vergeet tijdens een vakantie Lagos ook het historische centrum niet met zijn middeleeuwse stadsmuren en indrukwekkende Mercado dos Escravos.

Als zeevaarder langs de Algarve varen

Als echte zeevaarder de grillige rotsformaties en kleurrijke kliffen van de Algarve ontdekken gaat tijdens een vakantie Lagos wel lukken. In het verleden hebben vele ontdekkingsreizigers Europa verlaten vanuit Lagos. Het standbeeld van Hendrik de Zeevaarder op het centrale plein 'Praça Infante Dom Henrique' doet terugdenken aan die tijd. Tegenwoordig kun je tijdens een vakantie Lagos kiezen voor een boottocht die dichter bij de kust blijft. Okerkleurige rotsformaties en steile kliffen vormen de indrukwekkende uitzichten. Om ook het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan niet te vergeten. Met een beetje geluk spot je zelfs walvissen en dolfijnen.

Luieren op de stranden van Lagos

Omdat Lagos aan de kust ligt ontbreken de stranden niet. De meesten liggen verscholen tussen de rotsformaties, maar ook op het langgerekte stadsstrand Meia Praia is het goed toeven. Je kunt tijdens een vakantie Lagos zelfs verblijven in een luxe All Inclusive hotel aan dit strand. Zie je jezelf al liggen met je tenen in het witte zand en een glas Vinho Verde in je hand? Liefhebbers van rust kunnen tijdens de zonvakantie in Lagos een kano huren en een van de verborgen stranden opzoeken. Onderweg passeer je niet alleen de kleurrijke rotsen, maar ook blauwe lagunes én grotten.

Historische dag in ommuurd Lagos

Voor een culturele dag uit hoef je de stad niet te verlaten. Het oude centrum van Lagos wordt omringd door middeleeuwse stadsmuren waar je vandaag de dag overheen kunt wandelen. Vooral tijdens zonsondergang een aanrader. Het uitzicht op de rotsen en de Atlantische Oceaan is dan erg romantisch. Neem tijdens een vakantie Lagos ook zeker een kijkje bij de Mercado dos Escravos, wat de eerste slavenmarkt van Europa was. Tegenwoordig is dit historische gebouw met zijn ronde bogen een museum waarbij je gaat nadenken over de roerige geschiedenis. Bijkomen van een indrukwekkende dag kan door een frisse duik te nemen in het zwembad bij het appartement van TUI.

Bekijk alle vakanties Lagos (3)