NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Ljubljana

Het Sloveense Ljubljana mag dan een vrij kleine Europese hoofdstad zijn, toch is er tijdens een vakantie in Ljubljana verrassend veel te zien. De mosterdgele Sint-Nicolaaskathedraal bijvoorbeeld, met kleurrijke plafondfresco's. En het hooggelegen middeleeuwse Ljubljanski Grad. Maar je kunt natuurlijk ook een dagje winkelen in de smalle steegjes van de binnenstad. Vanaf de luxe camping in Ljubljana fiets je er zo naartoe.

Klein maar fijn in Ljubljana

Op een uur of twaalf rijden vanaf Utrecht ligt de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Een sfeervolle, relatief kleine hoofdstad aan de oevers van de rivier de Ljubljanica. Die tijdens een vakantie in Ljubljana nooit ver weg is. Met TUI kun je verblijven op een luxe camping in Ljubljana op nog geen vijf kilometer van het centrum. Heb je geen eigen fietsen meegenomen? Geen probleem, want je kunt ze ook bij de camping huren. Slenter tijdens een stedentrip in Ljubljana op je gemak over het marktplein, dat behalve op zondag dagelijks vol kraampjes staat. Vers fruit, vrolijk gekleurde hoeden: hier vind je werkelijk van alles. Heb je hier nog niet al je souvenirs kunnen vinden? Dan kun je altijd nog winkelen in de kleine steegjes van de binnenstad, vol souvenirwinkels, boetiekjes en gezellige terrasjes.

Historische stedentrip in Slovenië

De binnenstad van Ljubljana mag dan klein zijn, toch kom je hier tijdens een vakantie in Ljubljana verrassend veel historische bezienswaardigheden tegen. Beklim tijdens een stedentrip in Slovenië bijvoorbeeld de Kasteelheuvel naar het middeleeuwse Ljubljanski Grad. Vanaf de torens van dit kasteel heb je een panoramisch uitzicht over Ljubljana en de kronkelende Ljubljanica. En bewonder ook vooral de 18e eeuwse Sint-Nicolaaskathedraal. En niet alleen van de buitenkant. Want de mosterdgele toren en bronzen deuren mogen dan wel heel mooi zijn, kleurrijke fresco's als op het plafond van deze kathedraal zie je ook niet iedere dag.

Bekijk alle vakanties Ljubljana (1)