Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Cadiz

Vakantie Cadiz

  1. Vakantie
  2. Spanje
  3. Andalusië
  4. Costa de la Luz
  5. Cadiz

Een vakantie in Cádiz roept gelijk beelden op van flamenco, dagverse vis, zonovergoten zandstranden en de lekkerste tapas. Deze stad ligt in het zuidwesten van Spanje, aan de Costa de la Luz. Je combineert hier het beste van een citytrip met een strandvakantie. Bezoek eerst de hoogtepunten van Cádiz, zoals het kasteel van San Sebastián en de kathedraal. Uitrusten doe je daarna op het gezellige zandstrand van La Caleta.

Goedkope vakantie Cadiz

Dit jaar op een bruisende zonvakantie met exotisch tintje? Ga dan voor een goedkope vakantie naar Cádiz, een schiereiland aan de zuidwestkust van Spanje grenzend aan de Golf van Cádiz. Door een eerdere zeeverbinding tussen Havana en Cádiz heeft deze stad in Andalusië een Cubaans tintje. Na een wandeling over de levendige boulevard, kun je voor een heerlijke maaltijd terecht in de vele restaurants in Cadiz. Wat dacht u bijvoorbeeld van een dagschotel bij restaurant Quila? Hiervoor betaal je nog geen tientje. Hierna kun je terugkeren naar het goedkope hotel van TUI.

Liever de hele dag genieten van het zonnetje? Dat kan op het Playa Caleta. Dit zandstrand ligt nabij de Kathedraal van Cádiz, een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad, gelegen aan het Plaza de la Catedral. Met een goudkleurige koepel en twee klokkentorens is dit bouwwerk een prachtplaatje om te zien. Een entree kost slechts € 5,-, maar op zondag kun je meelopen met de gratis tour die van 12.30 tot 13.30 uur plaatsvindt.
Wilt u in korte tijd meer zien van Andalusië? Dan is het bij TUI mogelijk om een rondreis te boeken, waarbij je voordelig nog meer plaatsen in deze regio aandoet. 

Bekijk alle voordelige vakanties Cadiz (1)

Tijdreis in Cádiz

Een vakantie in Cádiz brengt je naar de zonovergoten Costa de la Luz in het zuidwesten van Spanje. Cádiz zou de oudste stad van Europa zijn, dus cultuurliefhebbers zitten hier zeker goed. Met zijn boulevard, smalle straten, fijne tapasbars, parken en monumenten hoef je je hier niet te vervelen. Begin je vakantie bijvoorbeeld met een tijdreis naar 1706. Hiervoor wandel je naar het kasteel van San Sebastián. Dit ligt voor de kust en is via een smal wandelpad te bereiken. Van hieruit heb je trouwens het allerbeste uitzicht op de hele stad. Misschien zie je het hotel van TUI ook nog wel liggen...

Hoogtepunten van Cádiz

Tijdens een vakantie in Cádiz spoor je moeiteloos het ene na het andere culturele hoogtepunt op. Slenter door de schaduwrijke straten van de wijk Pópulo naar het Romeinse theater en de indrukwekkende kathedraal. Deze is met zijn koepels en barok- en rococo-versieringen niet te missen. Klim je via zijn Torre de Poniente omhoog, dan word je getrakteerd op een uitzicht over de Andalusische stad met zijn 126 torens. Trek gekregen van die beklimming? Loop dan zeker even naar de markt van Cádiz voor een bord paella met vers gevangen garnalen.

Siësta's op Playa de la Victoria

Uitrusten van al het cultuur snuiven doe je tijdens een vakantie in Cádiz natuurlijk op het strand. Omdat de stad op een schiereiland ligt, heeft het er meerdere. Het langste zandstrand is dat van Playa de la Victoria. Dit 2,8 kilometer lange zandstrand ligt direct voor de deur van het 4 sterren hotel van TUI. Je vindt er met gemak een plek voor je badhanddoek. Ook midden in het centrum vind je een zandstrand: La Caleta. Dit is dé plek om te genieten van de zonsondergang die de Golf van Cádiz in een feloranje gloed zet.

Bekijk alle vakanties Cadiz (2)