Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Puerto de la Cruz

Maak tijdens een vakantie in Puerto de La Cruz kennis met de bloeiende stad van Tenerife en laat je overweldigen door de prachtige weelderige vegetatie. In de botanische tuin Jardin Botánico vind je alleen al meer dan 1500 verschillende soorten bloemen en planten! Bezoek ook beslist het zwemparadijs Lago Martianez. De ultieme plek om tot rust te komen tijdens je zonvakantie in Puerto de La Cruz.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Puerto de la Cruz vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Vakantie Puerto de la Cruz
Bekijk alle vakanties Puerto de la Cruz (4)

De bloeiende stad Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz op Tenerife ligt in de prachtige Orotava vallei en is de ideale uitvalsbasis om de groene valleien met subtropische flora en uitgestrekte bossen van het noorden te ontdekken. Puerto de La Cruz ligt namelijk in de prachtige Orotava Vallei. Dankzij de gevarieerde en weelderige vegetatie wordt Puerto de la Cruz ook wel de 'bloeiende stad' van Tenerife genoemd.

Bezoek als natuurliefhebber beslist de Jardin Botánico tijdens een vakantie in Puerto de la Cruz. Deze prachtige botanische tuin heeft meer dan 1500 verschillende soorten subtropische bloemen en planten. Na een middag rondstruinen in deze schitterende tuin is het een aanrader om een kijkje te nemen bij de kleine vissershaven van Puerto de La Cruz. De vissersboten komen aan het eind van de middag binnenvaren met vers gevangen vis, wat een leuk plaatje vormt.

Zwemparadijs Lago Martianez

Naast prachtige natuurlandschappen staat Puerto de la Cruz tevens bekend om het zwemparadijs Lago Martianez. Dit park werd ontworpen door de Canarische architect César Manrique en omvat een groot kunstmatig meer en 4 zwembaden vlak aan de zee. Vier zwembaden zijn voor volwassenen en de andere drie zijn zeer geschikt voor kinderen. Deze zijn allen omgeven met ligstoelen, parasols en gezellige restaurantjes. Kortom, ultiem genieten!

Bekijk alle vakanties Puerto de la Cruz (4)

Veelgestelde vragen Puerto de la Cruz

De best beoordeelde accommodaties in Puerto de la Cruz zijn hotel Atlantic Mirage, hotel RIU Garoe en Casablanca appartementen. 

Hotel Las Aguilas is een kindvriendelijke accommodatie in Puerto de la Cruz.

Hotel Atlantic Mirage is een accommodatie in Puerto de la Cruz die toegankelijk is voor personen vanaf 18 jaar.

Juni tot en met oktober zijn de warmste maanden in Puerto de la Cruz op Tenerife. Het is dan tussen de 26 en 29 graden en de zon schijnt gemiddeld 10 uur per dag. De rest van het jaar is het rond de 22 graden met gemiddeld 6 tot 9 zonuren per dag.

Puerto de la Cruz ligt op het Canarische Eiland Tenerife, daar is natuurlijk genoeg te doen. Via GoTUI.com kun je excursies boeken op Tenerife. Bijvoorbeeld deze VIP Tenerife Highlights excursie.