Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Rota

Zin in een ontspannen zonvakantie in Andalusië? Ga met TUI op vakantie naar Rota! De prachtig Andalusische architectuur en het adembenemend lange strand maken van dit karakteristieke stadje aan de Atlantische Oceaan een populaire vakantiebestemming! Je vakantie in Rota is niet compleet zonder geproefd te hebben van puntillitas en de cocktails in de chill-out bar van je hotel!

Vakantie Rota

Elke dag een ander strand in Rota

Het eigenzinnige en karakteristieke witte kuststadje Rota bevindt zich langs de Costa de la Luz, een van de vrijwel ongerepte Spaanse Costa’s, en is een veelzijdige vakantiebestemming in Andalusië. Je vindt hier maar liefst 16 kilometer aan zandstrand. Dat wordt dus elke dag een ander stukje strand tijdens je vakantie in Rota! Vanuit je ligstoel op het strand van La Costilla of El Rompidillo kijk je uit op de helderblauwe Atlantische Oceaan. Hierna? Smullen van puntillitas en cocktails in de chill-out bar van je hotel in Rota natuurlijk!

Het Kasteel van de Maan

Maar niet alleen voor een strandvakantie zit je goed in Rota, ook voor cultuur ben je hier aan het juiste adres. In het knusse oude centrum van het stadje vind je een aantal bijzondere historische bezienswaardigheden. Een cultureel hoogtepunt is Castillo de Luna, ofwel het Kasteel van de Maan. Dit kasteel heeft een prachtige binnenplaats en vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht over de stad. Fijn: de toegang is gratis.

Ook zeker het bezoeken waard tijdens je vakantie in Rota: de Nuestra Senora de la Expectación, een prachtig gedecoreerd gebouw waarin de Gotische en Barokke bouwstijlen samenkomen.Zijn de kinderen mee? Breng dan beslist een bezoek aan Parque Atlántico met speeltuinen, Hier vind je speeltuinen, een vijver en meerdere picknickgebieden.