Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Swaziland

Ontdek tijdens een vakantie Swaziland Afrika op z’n best. Swaziland ligt in het oosten van Zuid-Afrika aan de rand van het Krugerpark. De big 5 spotten tijdens een safari kun je hier dan ook prima doen. Al is paardrijden tussen giraffen en impala’s in het Mlilwane Wildlife Sanctuary net zo onvergetelijk. Kennis maken met de traditionele stammen die in lemen huisjes wonen maakt de rondreis Swaziland compleet.

Op ontdekking in Swaziland

Een traditioneel Afrikaans land met kleurrijke stammen en rustige wildparken. Zo kun je Swaziland het best omschrijven. Het land ligt in oosten van Zuid-Afrika bij zowel de grens met Mozambique als bij het Kruger National Park. De big 5 proberen te spotten tijdens een safari is wat je doet tijdens een vakantie Swaziland. En die dagen in de wildparken wissel je af met culturele bezoeken aan dorpjes met lemen hutten en locals die in kleurrijke gewaden rondlopen. Vooral ’s avonds, als zij rondom het kampvuur een traditionele dans opvoeren, beleef je Afrika op z’n best.

Wild spotten in Mlilwane Wildlife Sanctuary

Wist je dat Swaziland, ondanks het Afrikaanse klimaat, erg groen is? Er zijn dan ook vele natuurreservaten en wildparken te vinden die in tegenstelling tot de safariparken in Zuid-Afrika nog niet overspoeld worden door toeristen. Voor een rustige safari ben je in Swaziland aan het juiste adres. Ontdek op de rug van een paard eens het Mlilwane Wildlife Sanctuary, dat Swazilands oudste reservaat is. Grote roofdieren leven hier niet, maar tijdens de vakantie Swaziland kun je er wel nijlpaarden, giraffen en impala’s zien grazen. Overnachten in een rieten hut met de mysterieuze dierengeluiden op de achtergrond maakt de safari helemaal compleet.

Op bezoek bij de traditionele bevolking van Swaziland

Mlilwane is tijdens de vakantie Swaziland ook de plek om kennis te maken met de traditionele bevolking. In het reservaat bevinden zich meerdere dorpjes waar de kleurrijke stammen in lemen hutten wonen. Met een beetje mazzel kom je net op tijd voor een Swazili huwelijk of voor de dagelijkse kerkdienst. Dankzij de gastvrijheid van de locals ben je meer dan welkom. Tijdens het rondreizen door Swaziland moet je ook niet vreemd staan te kijken als langs de kant van de weg kraampjes staan vol met Afrikaanse kleding, beeldjes en aardewerk. Een souvenir vinden moet in Swaziland geen probleem zijn.

Bekijk alle vakanties Swaziland (10)