Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Rondreis Swaziland

Hoewel Swaziland een klein land is, staat het niet in de schaduw van zijn buurlanden Zuid-Afrika en Mozambique. Een rondreis door Swaziland geeft je reis door Zuid-Afrika juist iets unieks! Maak kennis met de eigen traditionele cultuur van dit Afrikaanse 'Koninkrijk eSwatini', of ga naar de natuurparken Hlane Royal National Park en Mkhaya Game Reserve, waar je met een beetje geluk zwarte neushoorns en andere wilde dieren spot.

Een Afrikaans koninkrijk vol avontuur

Swaziland, dat sinds 2018 officieel het Koninkrijk eSwatini heet, wordt veelal aangedaan op doorreis tijdens een rondreis in combinatie met Zuid-Afrika. In tegenstelling tot dit buurland is Swaziland er in geslaagd om vast te houden aan dat 'slow-down, dit-is-Afrika' gevoel. Alles is klein en de sfeer is er opmerkelijk ontspannen. Je reist hier op eigen tempo door het gevarieerde landschap met in het bergachtige noorden een groot aantal regenwouden, uitgestrekte savannes in het oosten en in het zuiden een kaal en arm laagland. Kijk onderweg wel uit, want voor je het weet steekt er een koe over! Dit heilige dier heeft in Swaziland namelijk voorrang op auto's. Op rondreis in Swaziland aanschouw je ook de traditionele kunstnijverheid van het land. Ambachten zoals het weven met gras en kralen zijn geworteld in de lokale tradities.

Wild spotten in Swaziland

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een rondreis in Swaziland. In de verschillende natuurreservaten heb je namelijk grote kans om oog in oog te staan met de witte én zwarte neushoorn. Ook nieuwsgierig naar deze unieke beesten? Ga dan naar het Hlane Royal National Park en neem hier plaats in het openluchtrestaurant met je oog op de waterpoel waar regelmatig neushoorns en andere dieren als olifanten, zebra’s en giraffen komen drinken. Een ander populair park in Swaziland is het Mkhaya Game Reserve, gelegen tegen de grens met Mozambique. Ook hier tref je met een beetje geluk zwarte neushoorns, terwijl je met een 4x4 drive door de prachtige natuur rijdt. Pas wel op, want het dier is een stuk agressiever dan zijn witte broer.

Bekijk alle rondreizen Swaziland (10)