Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Terug
Dalyan

Vakantie Dalyan

  1. Vakantie
  2. Turkije
  3. Lycische Kust
  4. Dalyan

Tijdens een vakantie Dalyan stapelen de unieke momenten elkaar op. Dalyan ligt aan de Lycische Kust van Turkije en dankt zijn naam de gelijknamige rivier. Wie de Dalyan rivier af vaart komt uit bij de authentieke stad Kaunos met zijn uitgehouwen grafmonumenten. Vaar je de andere kant op? Dan is het İztuzu-strand bezoeken een must. Vooral omdat je hier ’s avonds de Caretta Caretta schildpadden eitjes kunt zien leggen.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Dalyan vanaf Amsterdam en Eindhoven.

  • Aanbiedingen
  • Voordelig

Aanbieding Dalyan

Dat Turkije gesierd wordt door uitgestrekte gouden zandstranden aan de felblauwe Middellandse Zee is inmiddels geen geheim meer. Echter kun je voor een prikkie ook binnen drie uur naar een van de natuurgebieden van dit land in Oost-Europa vliegen: het Meer van Köyceğiz. De perfecte uitvalsbasis om dit meer te verkennen is de stad Dalyan, dat gelegen is aan de Lycische Kust in het zuidwesten van Turkije. Met een bootje vaar je over de meanderende delta en luister je naar de ritselende rietbedden. Boven je hoofd cirkelen vogels de mooiste figuren in de helderblauwe lucht, terwijl het land toegeëigend is door de vaste bewoner van dit gebied: de Caretta Caretta schildpad. Grote kans dat je deze dieren spot op het Iztuzu strand. Van mei tot en met september komen de schildpadden naar dit strand om zich te nestelen. Ben je helemaal overtuigd en wil je per direct met een flinke (vroegboek)korting een hotel of appartement boeken in deze stad aan de Lycische Kust? Profiteer dan bij TUI van onze aanbiedingen naar Dalyan!

Goedkope vakantie Dalyan

Voor de nodige ontspanning kun je zeer voordelig een strandvakantie naar Turkije boeken. Wie zich liever onderdompelt in een mooi natuurgebied kan kiezen voor een goedkope vakantie naar Dalyan. Dit dorp aan de Lycische kust ligt in een delta aan de rivier Dalyan Çayı en wordt omringd door het natuurpark Köycegiz-Dalyan. Dit natuurgebied laat zich kenmerken door heuvels begroeid met Turkse dennen, draslanden en het kustmeer Köycegiz. Dit meer wordt geroemd om zijn thermale bronnen en luxe kuuroorden als 'Sultaniye Thermal Bad' waar je een modderbad kunt nemen. U kunt echter ook voor een habbekrats gebruik maken van de wellness in het hotel van TUI of een duik nemen in het zwembad dat gevoed wordt door een natuurlijke bron. In het Köycegiz-Dalyan natuurpark is er ook een bijzonder strand te vinden: het İztuzu-strand waar de Caretta Caretta schildpad zijn eieren legt. Deze plekken zijn zorgvuldig afgeschermd van zonaanbidders. Vanaf het appartement van TUI ben je zo in de haven van Dalyan, waar de boten je naar Turtle Beach brengen. Of pak voor een prikkie de dolmuş.

Bekijk alle voordelige vakanties Dalyan (3)

Een rustige zonvakantie in Dalyan

Wildlife, natuur en culturele schatten zijn begrippen die bij Afrika passen. Maar ook in het populaire vakantieland Turkije komen deze begrippen samen. Helemaal als je kiest voor een vakantie Dalyan. In deze rustige badplaats aan de Lycische Kust ga je van oog in oog met schildpadden staan tot varen langs uitgehouwen grafmonumenten. En van luieren aan de rand van het tropische zwembad tot smullen van baklava. Rustzoekers opgelet! Ondanks de magische omgeving is Dalyan vrij van massatoerisme.

Caretta Caretta schildpadden eitjes zien leggen

Overdag met een goed boek aan de rand van het zwembad toeven. Je doet het tijdens de vakantie Dalyan in een knus boetiekhotel dat omringd wordt door wuivende palmbomen. Zodra de zonsondergang zijn intrede doet wacht de boot in de haven van Dalyan om je naar het İztuzu-strand te brengen. Dit witte zandstrand aan de Middellandse Zee is de plek waar de indrukwekkende Caretta Caretta schildpadden hun eitjes leggen. Onder leiding van een gids kun je het spektakel vanaf een afstandje bewonderen. Deze unieke avond vergeet je nooit meer!

Varen langs de grafmonumenten van Kaunos

Niet alleen het İztuzu-strand ligt aan je voeten tijdens een vakantie Dalyan. De badplaats dankt zijn naam aan de Dalyan rivier die dwars door de stad stroomt. Maar wie iets verder vaart komt uit bij de authentieke stad Kaunos waar in de steile rotswanden heuse grafmonumenten te ontdekken zijn. Al is het niet raar als je het eerder op Griekse tempels vindt lijken. De imposante zuilen doen Grieks aan. Vaar je tijdens zonsondergang langs de uitgehouwen monumenten? Dan zet de zon ze nog eens extra in het zonnetje en schiet je er onvergetelijke vakantiekiekjes.

Uit in mondain Marmaris

Omdat Dalyan erg rustig is kun je voor een bruisende avond uit beter uitwijken naar Marmaris. De bekende Turkse badplaats is vooral bekend om de mondaine Netsel Marmaris haven vol dure jachten en hippe barretjes. Om toch ook de terrassen die uitkijken op het middeleeuwse kasteel niet te vergeten. Hier is het ’s avonds goed toeven met een glaasje raki en een bord vol kofta. Al kun je tijdens de vakantie Dalyan natuurlijk ook kiezen voor een ontspannend avondje in het luxe hotel van TUI. Door te genieten van een traditionele zeepmassage in de hamam bijvoorbeeld.

Bekijk alle vakanties Dalyan (3)