Les Portes du Soleil

Wintersport Les Portes du Soleil

Inclusief 6-daagse skipas
  1. Wintersport
  2. Frankrijk
  3. Les Portes du Soleil

De pistes trotseren van een van ’s werelds grootste skigebieden? Tijdens een wintersport in Les Portes du Soleil heeft u meer dan 650 kilometer aan sneeuwpistes tot uw beschikking. En u kunt bovendien grenzen verleggen want dit Franse skigebied strekt zich uit tot Zwitserland. Zet uw eerste sporen in de sneeuw van Les Gets of glijd als een professional van de gevreesde ‘Muur van Avoriaz’.

Vervoerstype

Gevorderd versus beginners

Omdat het skigebied van Les Portes du Soleil zo ontzettend groot is, is er voor zowel de gevorderde als beginnende skiër genoeg te doen. Dit skigebied wordt dan ook ingedeeld in verschillende gebieden met verschillende moeilijkheidsgraden. Alle gebieden in Les Portes du Soleil zijn uitstekend te bereiken met de lift. Zelfs tijdens het hoogseizoen is de doorstroming goed waardoor alles snel doorloopt.

Voor beginnende wintersporters is het skigebied Les Gets een uitstekende locatie om onder leiding van een skileraar het skiën onder de knie te krijgen. In Avoriaz en Châtel is het zowel voor beginners als gevorderden prima vertoeven. Châtel heeft namelijk alle kleuren pistes. Daarnaast kunnen snowboarders zich uitleven in het funpark van Châtel met een 800 meter lange halfpipe. Daarnaast zijn de heuvelachtige pistes ook voor langlaufers ideaal.

Doorglijden naar de après-ski

De stad Châtel biedt ook voldoende après-ski mogelijkheden om na een dagje skiën even wat stoom af te blazen. In de bar ‘Le Sloopy’s’ gaat het feest vaak tot in de late uurtjes door. Op culinair gebied komt u in Châtel ook helemaal aan uw trekken. Omdat Les Portes Du Soleil op de grens van Zwitserland en Frankrijk ligt, vindt u hier zowel de Zwitserse als Franse keuken.

‘De Muur van Avoriaz’

Voor echte waaghalzen is de ‘Muur van Avoriaz’ een welgevreesde zwarte piste. Deze piste heeft een hellingsgraad van 76%. De piste is overigens 1 kilometer lang maar zal veel van uw kwaliteiten als wintersporter vragen, want de ‘Muur van Avoriaz’ is namelijk niet alleen ontzettend steil, maar ook erg moeilijk. Deze ‘buckelpiste’ kenmerkt zich namelijk door de vele bobbels en wordt daarom ook vaak door echte waaghalzen getrotseerd. Gaat u de uitdaging aan tijdens een wintersport Les Portes du Soleil?

Bekijk alle Wintersport vakanties Les Portes du Soleil (14)