COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Skigebied Hafjell

Wintersport Skigebied Hafjell

  1. Wintersport
  2. Noorwegen
  3. Skigebied Hafjell

Een skivakantie weg van de Alpendrukte? Ga naar Noorwegen en vier je wintersport in het skigebied Hafjell. Hier wacht 40 kilometer aan sneeuwzekere pistes. Maar dat niet alleen: Hafjell staat bekend om zijn funparks. Leer de vetste trucs op de skies of met je snowboard, of kijk toe aan de zijlijn hoe de freestylers hun gang gaan. De allerkleinsten spelen ondertussen in de kinderspeelstad of het winterpretpark.

Wintersport Skigebied Hafjell
  • Verwennerij in de restaurants
  • Uitdagende Olympische pistes
  • Rustige hellingen voor beginners
  • Kindvriendelijk skigebied
  • Ski in/ Ski out resort
Bekijk alle Wintersport vakanties Skigebied Hafjell (5)

Hafjell: skiën in Noorwegen

De winters in Noorwegen zijn ideaal voor een wintersport. Skigebied Hafjell staat te boek als dé familievriendelijke wintersportbestemming. Weg van de drukte, hier kom je tot rust. Het skigebied ligt op zo’n tien kilometer van Lillehammer, een ideale plek om te verblijven in een van de luxe hotels van TUI. Vanuit daar sta je in no time op de sneeuwzekere pistes. En daar zijn er in totaal maar liefst 40 kilometer van. Over het algemeen zijn de pistes gemakkelijk, fijn voor de beginnende skiër dus. Maar ook de gevorderde skiër is aan het juiste adres. Er zijn namelijk enkele steile zwarte pistes waar je vanaf kunt sjezen met het zicht op het beeld van de man met de Olympische vlam. Niet verwonderlijk, want Hafjell was het decor voor de Olympische Winterspelen van 1994.

De bekende funparks van Hafjell

In heel Scandinavië staat Hafjell bekend om zijn funpark: het Hafjellparken. Freestylers gaan hier volledig los en doen de gaafste trucs. Leuk om ook te leren. Én spectaculair om te zien. Ook langlaufers komen prima aan hun trekken in skigebied Hafjell. Hier maak je gebruik van maar liefst 300 kilometer aan loipes. Er is veel aandacht besteed aan routes die ook voor kinderen geschikt zijn. Dat wordt langlaufen met het hele gezin. En willen de kleintjes even niet skiën? Dan is het ook dolle pret in de kinderspeelstad, het winterpretpark of het indoorkinderspeelpark. Laat die wintersport in skigebied Hafjell maar beginnen.

Bekijk alle Wintersport vakanties Skigebied Hafjell (5)