Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Noorwegen

Rondreis Noorwegen

  1. Rondreis
  2. Noorwegen

Ga op ontdekking in het hoge noorden en bewonder tijdens een rondreis Noorwegen alle indrukwekkende plekken van dit Scandinavische land. Van de beroemde fjorden tot de kleurrijke steden en van de mooiste routes tot de adembenemende landschappen; allemaal passeren ze de revue. Bij TUI kun je zelf kiezen hoe je Noorwegen wilt bekijken. Met eigen auto of per luxe cruiseschip. En eenmaal daar met een kajak en de trein.

Bekijk al onze groepsrondreizen naar Noorwegen >

De onvergetelijke gezichten van Noorwegen

Je komt ogen tekort tijdens een rondreis door Noorwegen. Het Scandinavische land staat bekend om zijn adembenemende natuurgebieden en de beroemde fjorden. Maar ook de kleurrijke steden en pittoreske vissersdorpjes ontbreken niet. En hebben we het al gehad over de Noordkaap, het Noorderlicht en de manieren waarop je het land kunt bewonderen? De boot, de trein en de auto stap je alle drie in als je bij TUI kiest voor een 12-daagse rondreis Noorwegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het maken van een van de mooiste treinreizen ter wereld? Spectaculaire watervallen, groene bergen en tunnels vormen het uitzicht vanuit de Flåmsbanen.

Rijden over unieke wegen

Niet alleen de natuur in Noorwegen is overweldigend, ook de steden zijn indrukwekkend. Tijdens de rondreis Noorwegen staan Oslo, Bergen en Trondheim op het programma. Allemaal pittoreske plekken dankzij de pastelkleurige panden en houten huizen. Tussendoor rijd je met de auto over de beroemde Atlantic Road en de Trollstigen. Die laatste staat bekend om de 11 scherpe haarspeldbochten en levert één groot avontuur op. De 8 kilometer lange Atlantic Road over de Atlantische Oceaan dankt zijn gezicht aan de bruggen en de hoogteverschillen. Het is van veraf bijna een soort achtbaan. Houd je ogen goed open want misschien zie je tijdens het rijden wel walvissen in de verte voorbij zwemmen.

Varen door de fjorden van Noorwegen

Natuurlijk mogen de fjorden niet ontbreken tijdens een rondreis Noorwegen. Kies bij TUI voor een cruise Noorwegen en je vaart per luxe schip door het Geirangerfjord. De steile rotswanden, kletterende watervallen en afgelegen boerderijtjes zorgen voor een onvergetelijk uitzicht. Heb je gekozen voor de autorondreis door Noorwegen? Dan kun je zelf door een van de fjorden varen met bijvoorbeeld een kajak. Tijdens de cruise zul je ook naar de Noordkaap ontdekken. Beleef hier de middernachtzon, proef van koningskrab (die je zelf kunt vangen) en maak een selfie met de beroemde wereldbol. Dat fotoalbum komt wel vol tijdens een rondreis Noorwegen.

Bekijk alle rondreizen Noorwegen (2)

Veelgestelde vragen Noorwegen

De beste reistijd voor een rondreis door Noorwegen zijn de maanden mei t/m september. 

De hotels Radisson Blu Resort Trysil en Vestlia Resort behoren tot de best beoordeelde hotels in Noorwegen.

Geilo en Trysil zijn populaire bestemmingen in Noorwegen.

Op GoTUI.com kun je diverse excursies boeken voor tijdens je vakantie in Noorwegen.

Tijdens een vakantie in Noorwegen ontdek je uitgestrekte fjorden en bossen. Natuur liefhebbers zijn hier absoluut op hun plek.