Veilig en onbezorgd op reis

Hier vind je meer informatie over de aanpassingen tijdens je vlucht. We informeren je over de voorbereiding, wijzigingen op de luchthaven en wat anders is dan je mogelijk gewend bent tijdens de vlucht. Zo kunnen we samen veilig en onbezorgd op reis.

Zorg dat je alle informatie goed doorleest, we adviseren je om deze pagina minimaal 1 dag voor vertrek nogmaals goed te bekijken, want er wordt regelmatig informatie aangepast. 

Vlieg je NIET met TUI fly ( op je ticket staat dan een vluchtnummer zonder OR of TB ervoor) Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot coronamaatregelen. 

 • Mondkapje verplicht
 • Handbagage onder je stoel
 • Afstand houden op de luchthaven
 • Hygiënemaatregelen aan boord

Ontspannen op vakantie met TUI

Hier vind je meer informatie over de veranderingen. Bij het boeken en voor vertrek, maar ook op de luchthaven en tijdens je vlucht. Ontdek alle maatregelen in onze video. We zullen deze informatie steeds bijwerken, dus zorg dat je deze pagina’s regelmatig in de gaten houdt.

Is een mondkapje verplicht?

Vanaf 6 jaar ben je verplicht om een mondkapje te dragen op het vliegveld en aan boord. Een zelfgemaakt mondkapje van bijvoorbeeld een kledingstuk en mondkapjes met een uitlaatventiel zijn niet toegestaan. Je draagt het mondkapje vanaf het instappen, gedurende de vlucht en tijdens het uitstappen. Houd er rekening mee dat je mondkapje iedere 4 uur gewisseld moet worden, zorg dus dat je er voldoende meeneemt voor zowel de heen- als terugreis.

Wat is een geschikt mondkapje?

Onder een geschikt mondkapje verstaan we een mondkapje dat de mond en neus volledig bedekt, zoals een (niet-)medisch mondkapje. Voor niet-medische mondkapjes raden wij een mondkapje aan met een vervangbaar filter. Andere mondbescherming, zoals een shawl of kledingstuk, of mondkapjes met een uitlaatventiel zijn niet voldoende en kunnen niet worden toegelaten. Let op: voor vluchten van, naar en binnen Frankrijk is een medisch mondmasker verplicht.

Maatregelen op de luchthaven

Op de luchthaven ligt de nadruk op afstand houden. Er is meer personeel aanwezig en zijn er speciale looproutes bij het inchecken en de controle punten. Houd rekening met een beperkte opening van restaurants of winkels. Raadpleeg voor vertrek de website van je vertrek- of aankomstluchthaven voor de meest actuele informatie.

Alleen persoonlijk item aan boord

We vragen je om alleen één klein persoonlijk item mee te nemen. Dit kan één hand-, laptop- of rugtas per persoon zijn van maximaal 10 kg en maximaal 30 x 30 x 15 centimeter. Deze plaats je onder de stoel voor je. Een handbagagekoffer kun je gratis inchecken bij de incheckbalie tot 10 kg, maximaal 55 x 40 x 20 centimeter. Let op! Losse lithium batterijen (powerbanks, reservebatterijen) mogen niet worden ingecheckt. Neem ze mee in je handbagage.

Service tijdens je vlucht

Tijdens je vlucht met TUI fly

Aan boord zorgen we voor zo min mogelijk contactmomenten tussen passagiers en cabinepersoneel. We vragen je om tijdens de vlucht te blijven zitten op je stoel. Uiteraard kan er wel gebruik worden gemaakt van de toiletten. We lopen minder vaak rond en hebben een aangepast assortiment.

Bekijk het assortiment

Europese/Noord-Afrikaanse vluchten

Op Europese en Noord-Afrikaanse vluchten kun je iets kopen uit het TUI Café assortiment en betalen via PIN of creditcard. We bieden een kleiner assortiment in eten en drinken en bieden geen duty-free artikelen aan.

Bekijk het assortiment

Service op verre vluchten

Op verre vluchten ontvang je nog steeds een gratis maaltijd- en snackservice. De momenten dat we bij je langs komen zullen anders verdeeld worden en het assortiment kan afwijken. Hiernaast kun je iets kopen uit het TUI Café assortiment en betalen via PIN of creditcard. We bieden een kleiner assortiment en bieden geen duty-free artikelen aan.

Bekijk het assortiment

Is je zitcomfort Economy of Comfort op verre vluchten?

Dit is belangrijk om vooraf te weten: 

 • Neem je eigen oortelefoon mee om gebruik te maken van de Inflight Entertainment schermen.
 • Aan boord serveren we één standaard maaltijd en heb je geen keuze uit twee maaltijden. Heb je dieetwensen, zoals vegetarisch? Reserveer je speciale maaltijd tot 72 uur voor vertrek.
 • Voor het opstijgen ontvang je een flesje water.

Is je zitcomfort Deluxe?

Dit is belangrijk om vooraf te weten:   

 • De aparte check-in balie en Security Fastlane is beschikbaar
 • De lounge is beschikbaar, bekijk van tevoren wel de openingstijden
 • Aan boord ontvang je de Deluxe service zoals je bent gewend, alleen de momenten dat we langskomen worden anders verdeeld.
 • Aan boord serveren we een maaltijd, je hebt een keuze uit twee verschillende gerechten. Heb je dieet-wensen, zoals vegetarisch? Reserveer je speciale maaltijd tot 72 uur voor vertrek.
Hygiëne en luchtkwaliteit in het vliegtuig

Is vliegen veilig tijdens corona?

Aan boord van onze vliegtuigen bevinden zich HEPA-filters, dit zijn moderne luchtfilters die de lucht vrij maken van o.a. ziekteverwekkers. De ventilatie in het vliegtuig is zeer goed gereguleerd waardoor verspreiding van o.a. virussen beperkt wordt. Aan boord hebben we extra hygiënemaatregelen genomen om te zorgen dat alles schoon blijft en onze cabinebemanning is goed getraind. Onze vliegtuigen worden iedere 24 uur grondig schoongemaakt.

Het gehele protocol met alle maatregelen die we aan boord van onze vliegtuigen nemen om verdere verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) te voorkomen is hier te downloaden.