Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Alles wat je moet weten over je vakantie

Van gezondheidsverklaringen en vervoersmaatregelen tot hygiënevoorschriften op de bestemming. Er bestaat heel veel informatie over Covid-19. Je ziet haast door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben we alles voor je op een rij gezet. Waar moet je op letten tijdens het boeken? Met welke maatregelen moet je rekening houden tijdens je reis? En zijn er specifieke protocollen op je bestemming? Lees je goed in. We updaten deze pagina’s regelmatig.

Toe aan TUI

Toe aan vakantie... toe aan TUI

In het afgelopen jaar zijn we erachter gekomen dat vakantie een eerste levensbehoefte is. Vakantie zit in onze aard. We willen onze vleugels uitslaan, de wereld ontdekken of gewoon genieten van de bergen en het strand.​ Gelukkig gloort er hoop aan de horizon. We kunnen weer vooruit kijken en vakantieplannen maken. Weer op vakantie. Even ver weg van alles maar dichter tot elkaar. We zijn met z’n allen zo enorm toe aan vakantie… toe aan TUI.

Bekijk hier onze vakanties
Waar kan ik nu heen op vakantie?

Bestemmingen overzicht

Corona zorgt voor onvoorspelbare situaties. Reisadviezen veranderen continu. Daar waar het ene land weer open gaat, sluit het andere land zijn grenzen. In ons actuele overzicht met bestemmingen zie je waar je op dit moment naartoe kunt.

Bekijk de bestemmingen

Last Minute op vakantie

Het liefst zo snel mogelijk op vakantie? Binnen nu en zes weken vertrekken, beschouwen we als een Last Minute. Ideaal als je niet heel erg aan tijd gebonden bent en meteen kunt vertrekken. Bij TUI hebben we eigenlijk altijd veel zeer scherp geprijsde Last Minutes voor je. Dus bekijk snel waar je al naartoe kunt.

Bekijk het aanbod

Gebruik van je Corona-voucher

Is je vakantie geannuleerd vóór 9 december 2020 door Corona, dan heb je van ons een voucher gekregen t.w.v. je oorspronkelijke reissom. Deze voucher is een jaar geldig op al onze pakketreizen en vliegtickets.

Bekijk de voorwaarden
Wat moet ik regelen voor mijn vakantie?

Coronatest

Voor een aantal vakantiebestemmingen is het verplicht om je vooraf te laten testen op Corona. We hebben alle informatie gebundeld voor welke bestemmingen dit geldt en wat de procedure is. Ook vind je op deze pagina informatie over de kosten en vergoeding.

Lees meer

Gezondheidsverklaring

Binnen 24 uur voor vertrek dien je een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit is verplicht voor alle passagiers die vanaf of naar Nederland vliegen. TUI fly heeft de RIVM gezondheidsverklaring opgenomen in de al bestaande verplichte TUI fly Covid-19 verklaring.

Lees meer

Reisverzekering met COVID dekking

Wanneer je een reisverzekering toevoegt aan je TUI vakantie (naar een bestemming met positief reisadvies), dan is een COVID dekking inbegrepen. Deze service dekt verschillende kosten, onder andere voor een coronatest ter plaatse en medisch noodzakelijke repatriëring.

Lees meer
Wat zijn de maatregelen op mijn vakantiebestemming?

Maatregelen per land

Voorkom verrassingen dus bereid je goed voor. Per bestemming gelden namelijk verschillende maatregelen. In het ene land moet je 1,5 meter afstand houden en in een ander land toch 2 meter. In ons actueel overzicht zie je snel wat de maatregelen per bestemming zijn.

Bekijk het overzicht

Maatregelen in de hotels

TUI hanteert strikte regels in de hotels om je een veilige en zorgeloze vakantie te kunnen bieden. Deze regels en maatregelen zijn samengevat in een tienpuntenplan. Van extra grondige schoonmaak tot ruimere openingstijden van faciliteiten en buffetten met bediening.

Bekijk het tienpuntenplan

TUI App en digitale reisleiding

Op je vakantiebestemming doen we zoveel mogelijk digitaal. Zoals bijvoorbeeld inchecken in je hotel. Ook de reisleiding is digitaal bereikbaar via de TUI app voor vragen, tips en afspraken.

Download de TUI App

Extra zekerheid

  • Geldig van vertrek tot terugkomst
  • Alle onzekere gebeurtenissen gedekt
  • Tot 100% vergoeding met de Allrisk Verzekering
Meer over reisverzekeringen

Wij lossen het voor je op

We willen dat je ontspannen op vakantie kunt met TUI. Daarom garanderen we de nodige hulp en bijstand in geval van een calamiteit. Het kan dan gaan om een natuurramp, een calamiteit of een negatief reisadvies voor niet essentiële reizen naar je bestemming. Je bent er dan van verzekerd dat TUI je weer veilig naar huis brengt. 

Lees hier meer over de Algemene Reisvoorwaarden.

Wat zijn de maatregelen tijdens mijn reis?

Veilig vliegen

  • Online inchecken
  • Mondmasker aan boord
  • Minder contactmomenten met crew
Lees meer

Maatregelen bus-, auto-, treinreis

  • Afhankelijk van vervoerstype en bestemming
  • Quarantaine en coronatest mogelijk verplicht
  • Mogelijk controles aan de grens
Lees de regels per bestemming

*De reisverzekering met COVID dekking is alleen te boeken tijdens het boekingsproces op TUI.nl, in de TUI winkels, TUI at Home en het Customer Services Center van TUI.

Reizen zonder Nederlandse nationaliteit 

Voor alle landen kunnen toch andere regels en maatregelen gelden. Om meer inzicht te krijgen in jouw situatie adviseert TUI om, vlak voor vertrek, zelf nog even goed te controleren hoe de situatie op je bestemming is. Wij adviseren dit te doen op de officiële pagina’s van de overheid van het land waar je heen gaat.

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Veelgestelde vragen over je geboekte vakantie en corona lees je op onze corona FAQ.

Corona FAQ