Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie

Appartement Calella

Calella heeft alle troeven in handen voor een Spaanse zonvakantie om nooit meer te vergeten: strand, Middellandse Zee, een historisch centrum en een appartement van TUI dichtbij alles. Op het 2 kilometer lange strand kun je optimaal genieten op je handdoekje of de waaghals uithangen op een surfplank. Boek je een appartement in Calella dan maak je misschien ook wel kennis met Barcelona. Neem de trein en binnen een uur sta je al in deze bijzondere wereldstad.

Appartement Calella

Zandstranden en kleine baaitjes in Calella

Het noordelijkste stadje van Spanje genaamd Calella is een typisch Catalaans dorpje aan de Costa del Maresme ten zuiden van de beroemde Costa Brava. Boek je een appartement in Calella dan kun je optimaal genieten van een strandvakantie aan de Middellandse Zee. Daar hoort natuurlijk ook een strand bij. Platja Gran is 2 kilometer lang en was al populair voordat de andere Spaanse costa's in trekt kwamen. Avonturiers kunnen de surfplank uitproberen of zich wagen aan een van de overige watersportfaciliteiten. Ook leuk: ga op zoek naar de kleine baaitjes in de buurt. Deze zijn soms moeilijk te bereiken, maar leuk om te ontdekken.

De charmes van het oude centrum

Niet alleen het strand ligt voor de deur van het appartement van TUI, ook sta je zo in het centrum. Ook al is Calella een toeristische bestemming, toch heeft het zijn sfeer en charme weten te behouden. Calella bestaat uit twee delen: een oud en nieuw deel. Waar het oude stadsgedeelte een gezellig centrum heeft met smalle winkelstraatjes en historische bezienswaardigheden, liggen in het nieuwe gedeelte vooral uitgaansgelegenheden. Al struinend door het oude centrum kom je de bijzondere neoklassieke kerk Santa Maria i Sant Nicolau vast tegen. Waar historie ook centraal staat is in wereldstad Barcelona. Een uurtje met de trein en je staat al op de Ramblas. Natuurlijk leg je de Sagrada Familia en het kleurrijke mozaïek van park Güell ook nog even op camera vast. Een vakantie in Callela zal je onvergetelijke herinneringen opleveren.