Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Camping Duino Aurisina

Onvergetelijk kun je kamperen op een camping Duino Aurisina wel noemen. Dat komt omdat deze Italiaanse badplaats omringd wordt door hoge kliffen en grillige rotsformaties. Het fonkelblauwe water van de Adriatische Zee maakt het uitzicht compleet. Omdat de camping van TUI op zo’n klif staat brengt een treintje je naar het strand. Meer zien van de ongerepte omgeving? Bezoek dan de Grotta Gigante in het nabijgelegen Sgonico.

Kamperen op de kliffen van Duino Aurisina

Bij een zonvakantie in Italië denk je misschien niet meteen aan grillige kliffen en indrukwekkende rotsformaties. Toch is dat wel het decor van een kampeervakantie op een camping Duino Aurisina. In deze badplaats aan de Adriatische Zee is de camping van TUI gebouwd op een klif en is het uitzicht op het fonkelblauwe zeewater adembenemend. De omliggende rotsformaties maken het decor compleet. Een treintje brengt je naar het witte strand van Duino Aurisina. Maar je kunt ook de nabijgelegen Grotta Gigante in het dorp Sgonico bezoeken. In deze grootste grot ter wereld zorgen de stalactieten en stalagmieten voor indrukwekkende vakantiefoto’s.

Cultuur proeven in Trieste

Voor een culturele dag uit kun je koers zetten naar de charmante stad Triest op een half uur rijden van de camping in Duino Aurisina. En in Triest kun je de cultuur echt letterlijk proeven. De beroemde Illy koffie komt namelijk hier vandaan. De stedentrip beginnen doe je dan ook bij een van de cafés op de boulevard. Stap vervolgens de tram in voor een rondrit door de stad of wandel naar de San Spiridione kathedraal. In deze kerk zijn de kleurrijke mozaïeken en karakteristieke lichtblauwe koepels een lust voor het oog. Begroet vervolgens de beroemde meisjes van Trieste (Le Sartine) voordat de terugreis naar de camping Duino Aurisina kan worden ingezet. Hier kom je voor de stacaravan bij met een echte Italiaanse pizza.

Bekijk alle campings Duino Aurisina (1)