Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Camping Peschiera del Garda

Boek een camping in Peschiera del Garda en ervaar de veelzijdigheid van het Italiaanse Gardameer. Vanuit hier kun je alle kanten op. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het centrum waar de oude stadsmuren het decor bepalen. De knusse steegjes vol bloemen en romantische doorkijkjes zorgen voor een zalig vakantiegevoel. Evenals het 'aperitivi' op het Piazza Ferdinando di Savoia. Santé!

Camping Peschiera del Garda
  • Watersporten in het Gardameer
  • Naar de top van de Monte Baldo
Bekijk alle campings Peschiera del Garda (9)

Het zoete leven in Peschiera del Garda

De pittoreske vestigingsstad Peschiera del Garda, gelegen in de regio Veneto, heeft met haar historische centrum alle ingrediënten in huis voor een zonvakantie aan het Gardameer. Het zoete leven in Italië begint zodra je wakker wordt op een van onze campings in Peschiera del Garda. Na een versgezet kopje espresso en een plons in het blauwe Gardameer - dat naast de camping van TUI is gelegen - ben je klaar om het schilderachtige centrum van Peschiera del Garda in te duiken.

Binnen de oude stadmuren ben je meteen verliefd. De kronkelige steegjes vol bloemen, panden in mediterrane kleuren en romantische doorkijkjes zorgen voor een zalig vakantiegevoel. De middeleeuwse ommuring van Peschiera biedt weidse uitzichten over delen van de stad en de grachten rondom de muren. Voor een goede 'aperitivi' kun je neerstrijken op een zonnig terras aan het Piazza Ferdinando di Savoia vanwaar je uitkijkt op de kerk San Martino uit 1822.

Dagtrip naar Verona: stad van Romeo en Julia

Tijdens een kampeervakantie in Italië is ook een dagtrip naar Verona aan te raden. Deze stad - waar de romantiek van af spat - staat bekend van Romeo en Julia en ligt op slechts op slechts een half uurtje rijden vanaf onze campings in Peschiera del Garda. Het oude centrum van Verona herbergt vele culturele schatten en verborgen schatten. Vooral een bezoek aan 'Casa di Giulietta' aan de Via Capello kan eigenlijk niet ontbreken tijdens een stedentrip in Verona. Via een poort vol liefdesteksten op de muren kom je op een knusse binnenplaats waar je het beroemde balkon van Julia kunt bewonderen. Een echte 'eyecatcher' is ook het ruim 2.000 jaar oude Romeinse Amfitheater op het Piazza Bra.

Zijn de kinderen mee op vakantie in Peschiera del Garda en zijn ze dol op woeste achtbanen? Helemaal ondersteboven raak je in de achtbanen van Gardaland aan het Gardameer.

Bekijk alle campings Peschiera del Garda (9)