NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Camping Lombardije

Kamperen op een camping in Lombardije staat garant vol veel waterpret. Dat komt omdat het merengebied van Italië in deze regio ligt. Bij TUI kun je verblijven op een camping aan het Gardameer. Of op een rustige camping aan Lago d’Idro en Lago di Ghirla. Het uitzicht op de bergwereld van de Italiaanse Alpen is adembenemend. En ook de privéstrandje en het fonkelblauwe water zorgen voor een schilderachtig decor.

Kampeervakantie vol waterpret in Lombardije

Voor liefhebbers van water, natuur en pittoreske stadjes is een camping in Lombardije de ideale plek voor een kampeervakantie. Het merengebied van Italië ligt namelijk in deze noordelijke streek. Vooral het Gardameer is erg populair. Maar er zijn ook onontdekte meren te vinden zoals Lago d’Idro en Lago di Ghirla. Aan alle drie de meren kun je met TUI verblijven op een camping aan het water. En ook tussen de groene bergwereld van de Italiaanse Alpen. Want die zijn in overvloed te vinden in Lombardije. Het uitzicht is tijdens de kampeervakantie dan ook adembenemend te noemen.

Het schilderachtige decor van het Gardameer

Windsurfen langs het privéstrand en zeilen over het blauwe water doe je allemaal op het populaire Gardameer. Al kun je op het strand natuurlijk ook gewoon luieren onder de zon. Omdat dit bekende Italiaanse meer omringd wordt door glooiende wijngaarden, citroenbomen en panoramische kustwegen kun je de omgeving ook bekijken tijdens een auto- of wandeltocht. En dan hebben we de kleurrijke stadjes met luxe herenhuizen, zoals Sirmione en Desenzano del Garda, nog niet eens genoemd. Van verveling kan geen sprake zijn op een camping in Lombardije. ’s Avonds gaan de onvergetelijke momenten gewoon door als je vanaf het privéstrand de vuurwerkshow bekijkt.

Een dagtrip naar Milaan

Rustzoekers kunnen hun hart ophalen op de kleinschalige camping aan het Ghirlameer en op de 4 sterren camping langs het Idromeer. Beide meren zijn redelijk onbekend en daardoor vrij van massatoerisme. Varen op deze diepblauwe meren en de bosrijke oevers bewonderen is ontspannend te noemen. Wil je een dagje cultuur snuiven? Bezoek vanuit de camping in Lombardije dan modestad Milaan. Je vind hier niet alleen (dure) designwinkels, maar ook de gotische Duomo Santa Maria Nascente en de overdekte winkelstraat Galleria Vittorio Emanuele II met zijn vele mozaïeken. Bijkomen kan bij terugkomst op de camping door een pizza af te halen en die voor de stacaravan op te eten.

Bekijk alle campings Lombardije (12)