NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Camping Njivice

Voor rustzoekers is de camping in Njivice een stukje paradijs op aarde. Dit Kroatische vissersdorpje op het eiland Krk wordt omgeven door een schaduwrijk eikenbos, witte kiezelstrandjes en door het glinsterende water van de Adriatische Zee. Hier kun je in alle rust snorkelen en luieren onder de zon. Stap zeker eens de auto in voor een rit naar het middeleeuwse stadje Vrbnik om te proeven van de lokale Žlahtina wijn.

Camping Njivice

Kamperen in schilderachtig Njivice

Onontdekt maar schilderachtig is de beste manier om Njivice te omschrijven. Dit Kroatische vissersdorpje ligt op het eiland Krk in het azuurblauwe water van de Adriatische Zee. Witte kiezelstrandjes, een schaduwrijk eikenbos en gezellige terrasjes omringen het dorp. Vooral rustzoekers zullen zich helemaal thuis voelen op de camping in Njivice. Word ’s ochtends wakker in de stacaravan met zeezicht en begin de dag met een frisse duik in de Adriatische Zee. Vergeet je snorkel niet mee te nemen, want in het heldere water zie je zomaar octopussen, baarzen en harders voorbij zwemmen. Opdrogen doe je vervolgens op het strand bij de camping in Njivice.

Cultuur proeven in Vrbnik

Een van de hoogtepunten op het eiland Krk is het middeleeuwse stadje Vrbnik. En dat bedoelen we letterlijk, want de stad is gebouwd op een 50 meter hoge klif. Oude huisjes, smalle steegjes en terrassen met zeezicht geven Vrbnik een sprookjesachtig uitzicht. Natuurlijk moeten cultuurliefhebbers hier niet vergeten te proeven van de inheemse wijn Žlahtina. Deze druivensoort wordt aan de rand van het dorpje verbouwd en is de trots van Vrbnik. Vanaf de camping in Njivice is het een half uur rijden naar Vrbnik, dus stap de auto zeker eens in.