NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Cruise Kroatië

2.600 zonuren per jaar, kraakhelder water en betoverende plaatsen: dat staat u te wachten tijdens een cruise Kroatië. Wandel over de marmeren straatjes van Dubrovnik en bewonder de grote Onofio fontein. Of strijk neer op het populaire Copacobana Beach. Na een drukke dag keert u terug aan boord van uw luxe cruiseschip om op volle zee te relaxen. Voordat u het weet is er weer land in zicht. Tijd voor een nieuw avontuur!

Cruise Kroatië
  • Met de auto, het vliegtuig of de bus
  • Prachtige stranden aan de blauwe Adria
  • Gezellig groot of kleinschalig verblijven
  • Ommuurde steden met kleurrijke façades

4 bestemmingen in 1 vakantie!

Het mediterrane Kroatië is gelegen in het geografische hart van Europa aan de helderblauwe Adriatische Zee. Het land heeft een archipel van honderden groene eilanden waarvan er slechts 66 zijn bewoond. Ook beschikt Kroatië over een indrukwekkende, veelzijdige natuur, historische stadjes en romantische dorpjes. Tijdens een 8-daagse cruise Kroatië op het cruiseschip ‘Splendour of the Seas’ doet u ook diverse andere landen aan. De bruisende Turkse badplaats Kusadasi en de Griekse plaatsen Santorini en Katakolon passeren de revue tijdens een spetterende cruise. Na een kort verblijf in het Italiaanse Venetië verlaat u de haven en zet uw koers richting de eerste parel van deze reis: het Kroatische Dubrovnik.

Marmeren straatjes en terracotta daken

Tijdens een bezoek aan ‘de parel van de Adriatische Zee’ kijkt u uw ogen uit in het oude historische centrum van Dubrovnik omgeven door indrukwekkende stadsmuren. Het Kroatische Dubrovnik is gelegen onder de berg Srdj en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel door de stadspoort ‘Pile’ om het oude centrum met haar glimmende marmeren straten, barokke gebouwen en fraaie renaissance fonteinen - zoals de grote Onofrio fontein - te bewonderen. De vele patriciërs huizen en paleizen met terracotta daken bieden een mooi aanzicht en stammen uit de 17e eeuw.

Een bezoek aan de wijk Gruz met een groene markt, prachtige tuinen en veel sfeervolle kleine straatjes is ook zeker de moeite waard. Aan het eind van de middag kunt u wat ronddwalen in de mooie winkelstraat en hoofdstraat van Dubrovnik genaamd Stradun. Hier scoort u nog snel een mooie souvenir als aandenken voordat u op het Loggia plein, het centrale plein van Dubrovnik, de lokale specialiteit ‘Buzara’ gaat proeven. Wilt u eigenlijk niks liever dan nog aan uw kleur werken of een duik maken in de het heldere water van de Adriatische Zee? Begeef u dan naar het stadstrand van Dubrovnik: Copacobana Beach.

Geniet met een Piña Colada van de eindeloze blauwe zee

Uw thuishaven tijdens een cruise Kroatië is het cruiseschip, ‘Splendour of the Seas’, waar u aan boord kunt ‘leven als god in Frankrijk’. Met een heerlijke Piña Colada in de hand geniet u vanaf een zacht ligbed van het uitzicht op het mooie zwembad en kijkt u zo ver u kunt over de eindeloze blauwe zee. Duik ook even in een van de 4 whirlpools of kies voor een ontspannende massage in de spa. De kids kunnen tijdens deze informele familiecruise hun hart ophalen tijdens het beklimmen van de hoge klimwand of slaan een balletje op de 18-holes midgetgolfbaan. Als de avond valt, kunt u voor een diner kiezen in een van verschillende restaurants. Ga voor een authentieke New Yorkse pizza ervaring bij ‘Sorrento’s Pizza’, smul van verse sushi bij ‘Jade sushi’ of dineer in stijl bij ‘The Grand restaurant’.