Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Last minute Cannes

Cannes, wie kent het niet? Bekend geworden door het beroemde filmfestival. Toch is een vakantie in Cannes ten zuiden van Frankrijk ook voor de ‘gewone’ wereldburger geschikt. Ontdek de historie van de oude stad via de wandeling ‘Once upon a time in Cannes’ en geniet van een panoramisch uitzicht vanaf het hoogste punt aan Place de la Castra. Alle indrukken laat je op je inwerken aan het brede zandstrand aan Boulevard du Midi aan de Cote d’Azur.

One upon a time in Cannes

Waar kan je het Zuid-Franse sfeertje nu beter beleven dan in Cannes? Deze badplaats aan de Cote d’Azur staat bekend als mondain, maar is ook zeer toegankelijk voor de vakantieganger met een kleiner budget. Speel het fotomoment van het wereldberoemde filmfestival na en ‘strike a pose’ op de trappen van het congresgebouw. Een plek die je gewoon gezien moet hebben tijdens een vakantie in Cannes. Voor het proeven van de authentieke sfeer van Cannes kun je naar de oude stad Le Suquet wandelen. Het is een hele klim omhoog, maar zeker de moeite waard. Dit is de oudste wijk van Cannes met pittoreske straatjes en trappen. Als je goed om je heen kijkt zul je de restanten van de oude stadsmuur zien. Vanaf het kasteel aan Place de la Castre heb je een van de mooiste panoramische uitkijkpunten van de stad. Vanaf hier kijk je op de baai van Cannes met al zijn luxueuze jachten en je kun zelfs de Lérins-eilanden zien. Wil je echt in de geschiedenis van Cannes duiken, maak dan de wandeling ‘Once upon a time in Cannes’. Deze voert je langs alle historische hoogtepunten, zoals de monnikenkerk Notre-Dame de l’Esperance en de Marché Forville, een overdekte markt waar ook de Fransen zelf graag komen.

Zie de zon (onder)gaan…

De Cote d’Azur staat bekend om zijn brede zandstranden aan de Middellandse Zee. Hier moet je minstens een keer in je leven de zon onder hebben zien gaan. De meeste publieke stranden vind je aan Boulevard du Midi. Spreid je handdoekje uit op een strandbedje en geniet van een heerlijk drankje tijdens het zonnen. Na een dagje aan het strand flanneer je terug over de boulevard, met zicht op de dure bolides die langsrijden. Een frisse duik in het zwembad van het 4 sterren hotel brengt je weer met beide benen op de grond. Ook buiten Cannes valt genoeg te ontdekken tijdens deze zonvakantie. Pak de auto en na een half uurtje rijden kom je op Plage de la Boca, waar het strand van ‘goud’ is en de restaurantjes een stuk goedkoper zijn.

Bekijk alle Last Minutes Cannes (3)