NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Last Minute Monterosso

Tijdens een Last Minute Monterosso overnacht je in het Nationaal Park Cinque Terre, gelegen aan de westkust van Italië. Een hotel in Monterosso is dan ook de ideale uitvalsbasis om de vijf kleurrijke dorpjes aan de azuurblauwe Ligurische Zee te ontdekken. Over de smalle wandelpaden, langs heerlijk geurende pijnbomen en steile kliffen. Om daarna een verfrissende duik in zee te nemen, vanaf het gouden zandstrand van Monterosso.

Kleurrijke Last Minute Monterosso

Wat er nóg leuker is dan een bezoek aan de kleurrijke dorpjes van Cinque Terre? Overnachten in een van deze Italiaanse trekpleisters aan de Ligurische Zee. Helemaal leuk: als je bij TUI een Last Minute naar Monterosso boekt, kun je meteen je koffers inpakken. En vergeet ook je zwemspullen niet, want in tegenstelling tot de andere vier dorpjes van Cinque Terre, beschikt Monterosso over een zandstrand. Met uitzicht op de kleine jachthaven, en omgeven door oude olijfbomen en grillige rotsformaties die prachtig afsteken tegen het azuurblauwe water. Waar je vanuit een hotel in Monterosso zo naartoe wandelt. Maar je kunt tijdens een vakantie in Italië natuurlijk ook flaneren over de lange Via Fegina. Totdat je een gelateria tegenkomt voor een verfrissende Italiaanse gelato.

Actieve wandelvakantie aan de Ligurische Zee

Ook een bezoek aan de andere dorpjes van het Nationaal Park Cinque Terre kan tijdens een Last Minute Monterosso niet ontbreken. Volg dus de wandelpaden langs de kust, die de dorpen met elkaar verbinden. Maar trek wel goede wandelschoenen aan, want het dragen van slippers is op de wandelpaden van Cinque Terre verboden. En dat is niet zo gek, want onderweg kom je regelmatig smalle trappetjes en uitstekende boomwortels tegen. Wie de wandelroute Sentiero Azzurro naar het dorp Vernazza in het oosten volgt, verliest de Ligurische Zee onderweg nauwelijks uit het oog. Maar ook het uitzicht op de kleurrijke dorpjes, cactussen, pijnbomen en de hoge bergwanden is betoverend mooi.

Bekijk alle Last Minutes Monterosso (1)