Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Last minute Lille

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een Last Minute Lille. Deze Franse stad, net over de grens met België, ligt op zo'n 3 uur rijden van Utrecht. Ideaal voor een weekendje weg. De stad wordt ook wel Rijssel genoemd, dus vergeet dat niet in de TomTom te zetten voordat je de auto instapt. Geniet van de Franse keuken in de wijk Le Vieux-Lille of bewonder de kunst van Rubens en Monet in Palais des Beaux-Arts.

Franse invloeden in Le Vieux-Lille

Wie toe is aan een cultureel weekend weg zonder ver te hoeven reizen zit goed tijdens een Last Minute Lille. Deze Franse stad ligt net over de grens met België op zo'n 3 uur rijden van Utrecht. Omdat Lille ooit tot België behoorde wordt de stad ook wel Rijssel genoemd. Handig om te weten voor het navigatiesysteem. Natuurlijk mogen ook de Franse invloeden niet ontbreken tijdens een weekend weg in Lille. In de oude wijk Le Vieux-Lille liggen smalle straatjes, boetiekjes en sfeervolle bakkerijen. De ideale plek voor een croissant, glas wijn of een Franse macaron. Het 4 sterren hotel van TUI ligt op loopafstand van deze wijk, dus je bent er zo. Overigens is het hotel gevestigd in een oud klooster. Voor de cultuur hoef je dus niet per se het hotel uit tijdens deze stedentrip in Frankrijk.

Sfeer proeven op Grande Place

Op het centrale plein in Lille, Grande Place, ligt een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Palais des Beaux-Arts wordt na het Louvre gezien als belangrijkste museum van Frankrijk. Met werken van Rubens, Monet en Rodin is dat ook helemaal niet gek. Grande Place is sowieso de place to be tijdens een Last Minute Lille. In de zomermaanden kun je op een van de vele terrassen genieten van een goed glas wijn met uitzicht op de La Colonne de la Déesse fontein. In de kerstperiode vind je hier een groot reuzenrad en kraampjes waar ze gepofte kastanjes verkopen.

Bekijk alle Last Minutes Lille (2)