COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Lyon

Last Minute Lyon

  1. Last Minute
  2. Frankrijk
  3. Rhone
  4. Lyon

Tijdens een Last Minute Lyon staat genieten centraal. Genieten van cultuur, bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan de imposante Cathedrale St-Jean-Baptiste en het Musee Gallo-Romain de Lyon-Fourvière, maar ook van de verfijnde Franse keuken. Lyon staat namelijk bekend als de culinaire hoofdstad van Frankrijk. Historische bezienswaardigheden, culinaire hoogstandjes en een vleugje 'je ne sais qoui', Lyon heeft het allemaal.

Ontdek de rijke geschiedenis van Lyon

Voor een verrassende en veelzijdige stedentrip zit je helemaal goed met een Last Minute Lyon. Deze bruisende stad wordt internationaal geroemd om zijn historische gebouwen en interessante wijken. Het 4 sterren hotel van TUI bevindt zich op nog geen vijf minuten van de metro die je in no-time naar het centrum van Lyon brengt. Ideaal toch? Tegenwoordig staat Lyon bekend als de culinaire hoofdstad van Frankrijk, maar vroeger was het de hoofdstad van de Romeinse provincie Gallië, en dat is nog goed terug te zien op veel plekken in en rondom de stad. Wie graag meer te weten wil komen over de Romeinse geschiedenis van Lyon neemt een kijkje bij het Musée Gallo-Romain de Lyon-Fourvière. Het museum beschikt over een uitgebreide collectie gebruiksvoorwerpen, sieraden en inscripties uit de Romeinse tijd. Om na je bezoek aan het museum weer terug te keren in het hier en nu wandel je terug naar het centrum voor 'un café noir' of een 'café au lait' in de zon op het terras.

Lyon, de culinaire hoofdstad van Frankrijk

Lyon heeft niet alleen een zeer rijk Romeins verleden, maar ook een fantastische cuisine. Je hoeft in deze culinaire hoofdstad nooit ver te zoeken naar een goed restaurant. Doe zoals de bewoners en ga tijdens een Last Minute Lyon uitgebreid lunchen bij een van de vele 'bouchons'. Dit zijn kleine bistro's waar simpele maar goede maaltijden worden geserveerd. Natuurlijk met een heerlijk glas 'Côtes du Rhône' wijn. Proost, à votre santé! Loop vervolgens nog door naar de Cathedrale St-Jean-Baptiste, een enorme Romaanse kathedraal met een rijkelijk gedecoreerde buitenkant. Ook van binnen is deze architectonische bezienswaardigheid een lust voor het oog. Vooral het 14e eeuwse astronomische uurwerk is erg indrukwekkend.

Bekijk alle Last Minutes Lyon (1)