Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Last minute Loire

In het midden van Frankrijk ligt de kronkelende rivier de Loire, omringd door sprookjesachtige kastelen en rustige bossen. Ga je het liefst al meteen op weg voor een voordelige en actieve vakantie aan de rivieroever? Boek dan een Last Minute Loire. De luxe familiecamping met zwembad is de perfecte uitvalsbasis voor dagtrips naar de steden Orléans, Tours of het pittoreske Saumur. Op de fiets maak je prachtige tochten.

Fietsen langs de Loire

De langste rivier van Frankrijk, de Loire, stroomt in de regio Centre en het Loire-dal. Eenmaal aangekomen in het midden van Frankrijk tijdens je Last Minute Loire, blijkt dat de Loire-vallei niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het lijkt wel of elke plaats zijn eigen kasteel of burcht heeft. Fiets- en wandelliefhebbers opgelet, want met meer dan 600 kilometer aan fietsroutes langs de rivier valt er nog heel wat te ontdekken. Bij de 5 sterren camping op het eiland in de rivier, Île-d'Offard, stap je zo op de (huur)fiets tijdens een actieve vakantie Frankrijk. Door de wijngaarden trap je naar een van de vele bezienswaardigheden, zoals Chateau Chaumont of de machtige Sainte-Croix kathedraal in Orléans. In de dichtbegroeide bossen en langs het rustig stromende water voel je je vast helemaal een met de natuur! Op de terugweg stap je af in het pittoreske Saumur, terwijl je een heerlijk glas Loire-wijn drinkt met uitzicht op de burcht.

Last Minute naar sprookjesachtige kastelen

In het Loire-dal ligt misschien wel het mooiste kasteel van Frankrijk, het gigantische jachtslot van Chambord. Vanaf de 5 sterren camping van TUI in Muides-sur-Loire ben je er zo. Vergaap je aan de vele renaissance decoraties in het kasteel van Chambord spreken, zoals de dubbele wenteltrap in het midden van het gebouw. Wat is jouw favoriet: de rode slaapkamer van de koningin of de blauwe slaapkamer van zonnekoning Louis XIV? Eenmaal terug op de gezellige familiecamping voel je je ook de koning te rijk, met een luxe stacaravan en zwembad met stroomversnelling. Of wil je liever een ruimte vakantiewoning met wellness centrum in Azay-le-Rideau? Het kan allemaal tijdens een Last Minute Loire.

Bekijk alle Last Minutes Loire (7)